Ingredienser
Trinn 1
Ha mel, salt, eddik og 300 ml vann i bollen til en kjøkkenmaskin som er utstyrt med en eltekrok. Bland på hastighet 1 til du får en deig.
Trinn 2
Del deigen i like store kuler (ca. 24 stk), og kjevle dem tynt ut på en melet arbeidsflate. Kutt deigen til størrelsen på stekebrettet du skal bruke. Sett til siden.
Trinn 3
Ha pistasjnøttene og mandlene i kolben til en K400-blender. Kjør korte intervaller til nøttene er delt i små biter.
Trinn 4
Gjenta dette trinnet med valnøttene.
Trinn 5
Ha alle nøttene i en bolle, og rør inn 50 g sukker og kanel. Sett til siden.
Trinn 6
Ha honning, 250 ml vann, 120 g sukker, kanel, sitronsaft og nellik i en gryte, og kok i 5 minutter. La det avkjøles helt, og overfør blandingen til en hellebolle.
Trinn 7
Smør et stekebrett med smeltet smør, og dekk det med 6 lag med filodeig. Smør hvert lag med filodeig med smeltet smør før du legger på et nytt lag.
Trinn 8
Strø over ⅓ av nøtteblandingen, og gjenta siste trinn. Avslutt med de siste 6 lagene med deig.
Trinn 9
Kutt baklavaen i diamantformer før du setter den i en forvarmet ovn i 1 t 15 min på 160 grader.
Trinn 10
Ta baklavaen ut av ovnen, og dryss umiddelbart over den avkjølte sirupen. La baklavaen avkjøles helt, udekket og i romtemperatur
Våre mest populære retter
Del gleden over disse velprøvde oppskriftene som frister smaksløkene. De er elsket av hobbykokker, og du vil nesten ha like stor glede av de fornøyde smilene rundt spisebordet som av de deilige smakene.
Trinn 1
Ha mel, salt, eddik og 300 ml vann i bollen til en kjøkkenmaskin som er utstyrt med en eltekrok. Bland på hastighet 1 til du får en deig.
Trinn 2
Del deigen i like store kuler (ca. 24 stk), og kjevle dem tynt ut på en melet arbeidsflate. Kutt deigen til størrelsen på stekebrettet du skal bruke. Sett til siden.
Trinn 3
Ha pistasjnøttene og mandlene i kolben til en K400-blender. Kjør korte intervaller til nøttene er delt i små biter.
Trinn 4
Gjenta dette trinnet med valnøttene.
Trinn 5
Ha alle nøttene i en bolle, og rør inn 50 g sukker og kanel. Sett til siden.
Trinn 6
Ha honning, 250 ml vann, 120 g sukker, kanel, sitronsaft og nellik i en gryte, og kok i 5 minutter. La det avkjøles helt, og overfør blandingen til en hellebolle.
Trinn 7
Smør et stekebrett med smeltet smør, og dekk det med 6 lag med filodeig. Smør hvert lag med filodeig med smeltet smør før du legger på et nytt lag.
Trinn 8
Strø over ⅓ av nøtteblandingen, og gjenta siste trinn. Avslutt med de siste 6 lagene med deig.
Trinn 9
Kutt baklavaen i diamantformer før du setter den i en forvarmet ovn i 1 t 15 min på 160 grader.
Trinn 10
Ta baklavaen ut av ovnen, og dryss umiddelbart over den avkjølte sirupen. La baklavaen avkjøles helt, udekket og i romtemperatur