Forrige side
Fra matskapet

BAKLAVA

Baklava består av sprø lag med filodeig trukket i honning og et fyll av knasende nøtter.

Begynn å lage mat

Detaljer

13

Ingredienser

10

Slik gjør du

Tid

30'

Forberedning

75'

Tilberedelse

105'

Total

Ingredienser

  • 1 kgmel
  • 1/2 tssalt
  • 2 tseddik
  • 300 ml + 250 mlvann
  • 200 gpistasjnøtter
  • 200 gmandler
  • 300 gvalnøtter
  • 50 g + 120 gsukker
  • 1 ts + 1 tskanel
  • 400 ghonning
  • 1sitronsaft
  • 3nellik
  • 200 gsmør
Lag det nå
  • Trinn 1

    Ha mel, salt, eddik og 300 ml vann i bollen til en kjøkkenmaskin som er utstyrt med en eltekrok. Bland på hastighet 1 til du får en deig.

  • Trinn 2

    Del deigen i like store kuler (ca. 24 stk), og kjevle dem tynt ut på en melet arbeidsflate. Kutt deigen til størrelsen på stekebrettet du skal bruke. Sett til siden.

  • Trinn 3

    Ha pistasjnøttene og mandlene i kolben til en K400-blender. Kjør korte intervaller til nøttene er delt i små biter.

  • Trinn 4

    Gjenta dette trinnet med valnøttene.

  • Trinn 5

    Ha alle nøttene i en bolle, og rør inn 50 g sukker og kanel. Sett til siden.

  • Trinn 6

    Ha honning, 250 ml vann, 120 g sukker, kanel, sitronsaft og nellik i en gryte, og kok i 5 minutter. La det avkjøles helt, og overfør blandingen til en hellebolle.

  • Trinn 7

    Smør et stekebrett med smeltet smør, og dekk det med 6 lag med filodeig. Smør hvert lag med filodeig med smeltet smør før du legger på et nytt lag.

  • Trinn 8

    Strø over ⅓ av nøtteblandingen, og gjenta siste trinn. Avslutt med de siste 6 lagene med deig.

  • Trinn 9

    Kutt baklavaen i diamantformer før du setter den i en forvarmet ovn i 1 t 15 min på 160 grader.

  • Trinn 10

    Ta baklavaen ut av ovnen, og dryss umiddelbart over den avkjølte sirupen. La baklavaen avkjøles helt, udekket og i romtemperatur

Våre mest populære retter

Del gleden over disse velprøvde oppskriftene som frister smaksløkene. De er elsket av hobbykokker, og du vil nesten ha like stor glede av de fornøyde smilene rundt spisebordet som av de deilige smakene.

BAKLAVA

Trinn 1

Ha mel, salt, eddik og 300 ml vann i bollen til en kjøkkenmaskin som er utstyrt med en eltekrok. Bland på hastighet 1 til du får en deig.

Trinn 2

Del deigen i like store kuler (ca. 24 stk), og kjevle dem tynt ut på en melet arbeidsflate. Kutt deigen til størrelsen på stekebrettet du skal bruke. Sett til siden.

Trinn 3

Ha pistasjnøttene og mandlene i kolben til en K400-blender. Kjør korte intervaller til nøttene er delt i små biter.

Trinn 4

Gjenta dette trinnet med valnøttene.

Trinn 5

Ha alle nøttene i en bolle, og rør inn 50 g sukker og kanel. Sett til siden.

Trinn 6

Ha honning, 250 ml vann, 120 g sukker, kanel, sitronsaft og nellik i en gryte, og kok i 5 minutter. La det avkjøles helt, og overfør blandingen til en hellebolle.

Trinn 7

Smør et stekebrett med smeltet smør, og dekk det med 6 lag med filodeig. Smør hvert lag med filodeig med smeltet smør før du legger på et nytt lag.

Trinn 8

Strø over ⅓ av nøtteblandingen, og gjenta siste trinn. Avslutt med de siste 6 lagene med deig.

Trinn 9

Kutt baklavaen i diamantformer før du setter den i en forvarmet ovn i 1 t 15 min på 160 grader.

Trinn 10

Ta baklavaen ut av ovnen, og dryss umiddelbart over den avkjølte sirupen. La baklavaen avkjøles helt, udekket og i romtemperatur

Min ønskeliste

Du må være pålogget for å bruke ønskelisten.

Gå til kontoen din

Velg et annet produkt

Sammenlign

Sammenlign produkter

Du kan ikke sammenligne flere enn tre produkter. Fjern ett produkt før du legger til et nytt.