Forrige side
Raskt og enkelt

Brie- og grønnsaksterte

Kremet brie og lettstekte grønnsaker pakket inn i gyllen butterdeig. Denne retten er en perfekt forrett eller lunsjrett. Lages med en KitchenAid-kjøkkenmaskin.

Begynn å lage mat

Verktøy

Detaljer

11

Ingredienser

7

Slik gjør du

Tid

20'

Forberedning

30'

Tilberedelse

50'

Total

Ingredienser

  • 240 ghvetemel
  • 35 gsammalt mel
  • 225 gkaldt smør, delt i 1 cm terninger
  • 1 tssalt
  • 120 mlisvann
  • 2hvitløksfedd, finhakket
  • 8 stengerasparges, med endene fjernet og skåret i 2,5 cm lange biter
  • 95 ggrønne erter
  • 340 gbrie, i tynne skiver
  • -nyrevet parmesanost (til pynt)
  • 85 ghonning (til pynt)
Lag det nå
  • Trinn 1

    Fest visptilbehøret på kjøkkenmaskinen. Tilsett mel, smør i terninger og salt i kjøkkenmaskinbollen. Skru på kjøkkenmaskinen på hastighet 1 i 30 sekunder, og øk så til hastighet 4 i 1–2 minutter (eller til smørterningene er halvert i størrelse). Reduser hastigheten til 2. Mens kjøkkenmaskinen fortsatt kjører, tilsetter du sakte isvannet – omtrent 1 spiseskje på annethvert sekund. Skru av kjøkkenmaskinen (deigen vil være veldig klumpete), og bruk en hånd til å samle deigen i kjøkkenmaskinbollen. Elt deigen forsiktig mens du arbeider.

  • Trinn 2

    Hvelv deigen ut på en lettmelet arbeidsflate, og form til en ball. Bruk håndbakene til å brette deigen i to mot deg, og press sammen. Gjenta 3–4 ganger, til deigen kan formes til en skive, men smørflekkene fortsatt er synlige. Unngå å jobbe for mye med deigen. Lag en skive av deigen, og pakk den inn i plastfilm. La den hvile i kjøleskapet mens du gjør klart fyllet.

  • Trinn 3

    Varm opp en stekepanne over middels høy varme. Når pannen er varm, tilsetter du smør og finhakket hvitløk. Stek hvitløken i rundt ett minutt, til den dufter godt. Deretter tilsetter du hakket asparges og erter. Rør til hvitløksoljen dekker grønnsakene, og la steke i 2–3 minutter til. Rør jevnlig. Ta stekepannen av varmen.

  • Trinn 4

    Forvarm ovnen til 220 °C. Dryss mel på arbeidsflaten, skjær deigemnet i to, form til en skive igjen, og rull den andre halvparten av deigen til en stor firkant. Skjær til kantene så du får rette sider, og skjær deretter firkanten i fire deler.

  • Trinn 5

    Legg de 4 deigrutene på en stekeplate. Legg en liten sirkel brieskiver midt på hver rute. La 2,5 cm langs alle kanter være tomme. Ved behov kan du rive brieskivene i mindre biter. Brett deigen forsiktig over kanten av brien, men la det være et åpent hull i midten som skal fylles med grønnsaker. Plisser kantene så de holder seg på plass.

  • Trinn 6

    Dekk toppen av brien med stekte grønnsaker. Gjenta med den andre halvparten av deigen. Pensle tertene med pisket egg, og riv en raus mengde parmesanost over hver terte.

  • Trinn 7

    Sett tertene i en forvarmet ovn, og stek i 28–35 minutter, eller til deigen er gyllenbrun og osten bobler. Ta tertene ut av ovnen, og dryss raust med honning over hver terte. Server umiddelbart.

Våre mest populære retter

Del gleden over disse velprøvde oppskriftene som frister smaksløkene. De er elsket av hobbykokker, og du vil nesten ha like stor glede av de fornøyde smilene rundt spisebordet som av de deilige smakene.

Hold deg oppdatert

Abonner på nyhetsbrevet vårt og få inspirasjon til deilige middagsretter, nyttige tips og lokkende KitchenAid-tilbud.

REGISTRER DEG

Jeg forstår og samtykker i innholdet i Privacy Notice og:


Jeg samtykker i å motta tilpasset markedsføringskommunikasjon knyttet til KitchenAid og andre merker fra Whirlpool Corporation.

Brie- og grønnsaksterte

Trinn 1

Fest visptilbehøret på kjøkkenmaskinen. Tilsett mel, smør i terninger og salt i kjøkkenmaskinbollen. Skru på kjøkkenmaskinen på hastighet 1 i 30 sekunder, og øk så til hastighet 4 i 1–2 minutter (eller til smørterningene er halvert i størrelse). Reduser hastigheten til 2. Mens kjøkkenmaskinen fortsatt kjører, tilsetter du sakte isvannet – omtrent 1 spiseskje på annethvert sekund. Skru av kjøkkenmaskinen (deigen vil være veldig klumpete), og bruk en hånd til å samle deigen i kjøkkenmaskinbollen. Elt deigen forsiktig mens du arbeider.

Trinn 2

Hvelv deigen ut på en lettmelet arbeidsflate, og form til en ball. Bruk håndbakene til å brette deigen i to mot deg, og press sammen. Gjenta 3–4 ganger, til deigen kan formes til en skive, men smørflekkene fortsatt er synlige. Unngå å jobbe for mye med deigen. Lag en skive av deigen, og pakk den inn i plastfilm. La den hvile i kjøleskapet mens du gjør klart fyllet.

Trinn 3

Varm opp en stekepanne over middels høy varme. Når pannen er varm, tilsetter du smør og finhakket hvitløk. Stek hvitløken i rundt ett minutt, til den dufter godt. Deretter tilsetter du hakket asparges og erter. Rør til hvitløksoljen dekker grønnsakene, og la steke i 2–3 minutter til. Rør jevnlig. Ta stekepannen av varmen.

Trinn 4

Forvarm ovnen til 220 °C. Dryss mel på arbeidsflaten, skjær deigemnet i to, form til en skive igjen, og rull den andre halvparten av deigen til en stor firkant. Skjær til kantene så du får rette sider, og skjær deretter firkanten i fire deler.

Trinn 5

Legg de 4 deigrutene på en stekeplate. Legg en liten sirkel brieskiver midt på hver rute. La 2,5 cm langs alle kanter være tomme. Ved behov kan du rive brieskivene i mindre biter. Brett deigen forsiktig over kanten av brien, men la det være et åpent hull i midten som skal fylles med grønnsaker. Plisser kantene så de holder seg på plass.

Trinn 6

Dekk toppen av brien med stekte grønnsaker. Gjenta med den andre halvparten av deigen. Pensle tertene med pisket egg, og riv en raus mengde parmesanost over hver terte.

Trinn 7

Sett tertene i en forvarmet ovn, og stek i 28–35 minutter, eller til deigen er gyllenbrun og osten bobler. Ta tertene ut av ovnen, og dryss raust med honning over hver terte. Server umiddelbart.

Min ønskeliste

Du må være pålogget for å bruke ønskelisten.

Gå til kontoen din

Velg et annet produkt

Sammenlign

Sammenlign produkter

Du kan ikke sammenligne flere enn tre produkter. Fjern ett produkt før du legger til et nytt.