Forrige side
Fra matskapet

Brioche

Brød/pizza

Deilig, hjemmelaget brioche som bidrar til en flott frokost.

Begynn å lage mat

Detaljer

7

Ingredienser

9

Slik gjør du

Tid

120'

Forberedning

20'

Tilberedelse

140'

Total

Ingredienser

Hvor mange porsjoner?

  • 40 mlvarm melk
  • 1 ssstrøsukker
  • 2 gtørrgjær
  • 100 ghvetemel
  • 1/3egg
  • 2 gsalt
  • 40 gsmør, mykt
  • 80 mlvarm melk
  • 2 ssstrøsukker
  • 4 gtørrgjær
  • 200 ghvetemel
  • 2/3egg
  • 4 gsalt
  • 80 gsmør, mykt
  • 120 mlvarm melk
  • 3 ssstrøsukker
  • 6 gtørrgjær
  • 300 ghvetemel
  • 1egg
  • 6 gsalt
  • 120 gsmør, mykt
Lag det nå
  • Trinn 1

    Bland den varme melken, halvparten av sukkeret og gjæren i en liten bolle. La hvile i 5 minutter.

  • Trinn 2

    Hell mel, egg, resten av sukkeret, salt og melkblandingen i en blandebolle til kjøkkenmaskinen.

  • Trinn 3

    Fest eltekroken til kjøkkenmaskinen. Vri hastighetsspaken til 2, og bland til du får en deig. Øk hastigheten til 4, og bland til deigen er kuleformet.

  • Trinn 4

    Sett hastigheten tilbake til 2, og tilsett mykt smør gradvis. Fortsett å blande til alt smøret er blandet inn. Bland i to minutter til. Deigen forblir klebrig på dette stadiet.

  • Trinn 5

    Dekk til bollen med et håndkle, og la deigen heve på et varmt sted i 45 minutter.

  • Trinn 6

    Smør hendene med litt olje, og tøm deigen ut på en melet arbeidsflate. Del deigen inn i tre deler, og form hver del til en pølse.

  • Trinn 7

    Flett de tre delene med deig sammen. Dekk til igjen med et fuktig håndkle, og la deigen heve på et varmt sted i 45 minutter til.

  • Trinn 8

    Du kan også pensle briochen med egg og vann.

  • Trinn 9

    Stek i 20 minutter på 200 °C.

Våre mest populære retter

Del gleden over disse velprøvde oppskriftene som frister smaksløkene. De er elsket av hobbykokker, og du vil nesten ha like stor glede av de fornøyde smilene rundt spisebordet som av de deilige smakene.

Brioche

Trinn 1

Bland den varme melken, halvparten av sukkeret og gjæren i en liten bolle. La hvile i 5 minutter.

Trinn 2

Hell mel, egg, resten av sukkeret, salt og melkblandingen i en blandebolle til kjøkkenmaskinen.

Trinn 3

Fest eltekroken til kjøkkenmaskinen. Vri hastighetsspaken til 2, og bland til du får en deig. Øk hastigheten til 4, og bland til deigen er kuleformet.

Trinn 4

Sett hastigheten tilbake til 2, og tilsett mykt smør gradvis. Fortsett å blande til alt smøret er blandet inn. Bland i to minutter til. Deigen forblir klebrig på dette stadiet.

Trinn 5

Dekk til bollen med et håndkle, og la deigen heve på et varmt sted i 45 minutter.

Trinn 6

Smør hendene med litt olje, og tøm deigen ut på en melet arbeidsflate. Del deigen inn i tre deler, og form hver del til en pølse.

Trinn 7

Flett de tre delene med deig sammen. Dekk til igjen med et fuktig håndkle, og la deigen heve på et varmt sted i 45 minutter til.

Trinn 8

Du kan også pensle briochen med egg og vann.

Trinn 9

Stek i 20 minutter på 200 °C.

Min ønskeliste

Du må være pålogget for å bruke ønskelisten.

Gå til kontoen din

Velg et annet produkt

Sammenlign

Sammenlign produkter

Du kan ikke sammenligne flere enn tre produkter. Fjern ett produkt før du legger til et nytt.