Feire årets farge med denne sterke rødbeteretten!.
Ingredienser
Trinn 1
Ha de forberedte rødbetene i en kjele og tilsett vann slik at det akkurat dekker dem. Kok opp, reduser varmen til middels varme, og kok i 20 minutter, eller til de er myke. Ta stekepannen av varmen.
Trinn 2
Mens rødbetene koker, varmer du opp en stekepanne over middels høy varme, tilsetter olivenolje og freser jalapeno, sjalottløk og hvitløk. Sett til siden.
Trinn 3
Bruk en hullsleiv til å flytte de kokte rødbetene til en KitchenAid-blender, og tilsett jalapeno, sjalottløk, hvitløk, limesaft, limeskall, salt og ¼ kopp rødbetevann. Sett hastigheten på 4, og bland til du får en jevn blanding. Stopp blenderen, tilsett koriander, og bruk pulsfunksjonen 5–6 ganger. Sett til siden.
Trinn 4
Ha rapsolje i en stor sautépanne med høye kanter, og varm den på middels varme i 3 minutter. Samtidig skjærer du tortillaene i små trekanter, der du først skjærer dem i fire like biter før du deler dem i to (eller tre) igjen. Når oljen en varm nok, steker du tortillatrekantene i ett lag om gangen. Bruk en matpinsett til å snu chipsen etter 2 minutter og stek i ytterligere 2 minutter – eller til den er sprø, men ikke for brun. Legg tortillachipsen på et brett med tørkepapir, og salt dem lett. Fortsett til all chipsen er stekt.
Trinn 5
Når all chipsen er stekt, reduserer du varmen til middels varme, tilsetter rødbetesalsaen og koker opp. Når blandingen har kokt opp, tilsetter du den stekte tortillachipsen og rører rundt for å dekke chipsen med salsa. Ta pannen bort fra varmen, og sett den til siden.
Trinn 6
Sett en stekepanne på middels varme, og ha litt smør eller olivenolje i pannen. Når pannen er varm, har du i eggene, setter lokk på pannen og steker i 3–4 minutter, eller til eggehviten er stekt og fast og eggeplommen har satt seg, men fortsatt er litt flytende.
Trinn 7
Fordel chipsen med salsa på to tallerkener, topp med et egg, og pynt med rømme, queso fresco, gresskarfrø, koriander og mikrogrønt. Server umiddelbart.
Våre mest populære retter
Del gleden over disse velprøvde oppskriftene som frister smaksløkene. De er elsket av hobbykokker, og du vil nesten ha like stor glede av de fornøyde smilene rundt spisebordet som av de deilige smakene.
Trinn 1
Ha de forberedte rødbetene i en kjele og tilsett vann slik at det akkurat dekker dem. Kok opp, reduser varmen til middels varme, og kok i 20 minutter, eller til de er myke. Ta stekepannen av varmen.
Trinn 2
Mens rødbetene koker, varmer du opp en stekepanne over middels høy varme, tilsetter olivenolje og freser jalapeno, sjalottløk og hvitløk. Sett til siden.
Trinn 3
Bruk en hullsleiv til å flytte de kokte rødbetene til en KitchenAid-blender, og tilsett jalapeno, sjalottløk, hvitløk, limesaft, limeskall, salt og ¼ kopp rødbetevann. Sett hastigheten på 4, og bland til du får en jevn blanding. Stopp blenderen, tilsett koriander, og bruk pulsfunksjonen 5–6 ganger. Sett til siden.
Trinn 4
Ha rapsolje i en stor sautépanne med høye kanter, og varm den på middels varme i 3 minutter. Samtidig skjærer du tortillaene i små trekanter, der du først skjærer dem i fire like biter før du deler dem i to (eller tre) igjen. Når oljen en varm nok, steker du tortillatrekantene i ett lag om gangen. Bruk en matpinsett til å snu chipsen etter 2 minutter og stek i ytterligere 2 minutter – eller til den er sprø, men ikke for brun. Legg tortillachipsen på et brett med tørkepapir, og salt dem lett. Fortsett til all chipsen er stekt.
Trinn 5
Når all chipsen er stekt, reduserer du varmen til middels varme, tilsetter rødbetesalsaen og koker opp. Når blandingen har kokt opp, tilsetter du den stekte tortillachipsen og rører rundt for å dekke chipsen med salsa. Ta pannen bort fra varmen, og sett den til siden.
Trinn 6
Sett en stekepanne på middels varme, og ha litt smør eller olivenolje i pannen. Når pannen er varm, har du i eggene, setter lokk på pannen og steker i 3–4 minutter, eller til eggehviten er stekt og fast og eggeplommen har satt seg, men fortsatt er litt flytende.
Trinn 7
Fordel chipsen med salsa på to tallerkener, topp med et egg, og pynt med rømme, queso fresco, gresskarfrø, koriander og mikrogrønt. Server umiddelbart.