En deilig dessert for kaffeelskere. Søt, smaksrik og perfekt for en varm sommerkveld.
Ingredienser
Trinn 1
Dagen før: Ha 1 shot espresso per form i 4 former.
Trinn 2
Dagen før: Hell melk i formene til fyllelinjen. Det tilsvarer ca. 125 ml per form. Frys formene i 12–24 timer.
Trinn 3
Samme dag: Hell 125 ml dulce de leche i en skål, og tynn ut med 125 ml usøtet kondensert melk. Du kan bruke andre typer melk også, men pass på at konsistensen er rennende. Rør sammen. Dette skal kunne helles på og synke ned på sidene av isen. Dette er søtningsmiddelet ditt.
Trinn 4
Denne oppskriften krever ikke tining. Skjær espressois i et glass eller en skål. Hell 25 ml eller mer (avhengig av hvor søt du vil ha cappuccinoen) av dulce de leche-blandingen over isen, og topp med 3–4 sjokoladetrukkede kaffebønner eller revet sjokolade med kaffesmak.
Våre mest populære retter
Del gleden over disse velprøvde oppskriftene som frister smaksløkene. De er elsket av hobbykokker, og du vil nesten ha like stor glede av de fornøyde smilene rundt spisebordet som av de deilige smakene.
Trinn 1
Dagen før: Ha 1 shot espresso per form i 4 former.
Trinn 2
Dagen før: Hell melk i formene til fyllelinjen. Det tilsvarer ca. 125 ml per form. Frys formene i 12–24 timer.
Trinn 3
Samme dag: Hell 125 ml dulce de leche i en skål, og tynn ut med 125 ml usøtet kondensert melk. Du kan bruke andre typer melk også, men pass på at konsistensen er rennende. Rør sammen. Dette skal kunne helles på og synke ned på sidene av isen. Dette er søtningsmiddelet ditt.
Trinn 4
Denne oppskriften krever ikke tining. Skjær espressois i et glass eller en skål. Hell 25 ml eller mer (avhengig av hvor søt du vil ha cappuccinoen) av dulce de leche-blandingen over isen, og topp med 3–4 sjokoladetrukkede kaffebønner eller revet sjokolade med kaffesmak.