Forrige side
Raskt og enkelt

Epleroseterter

Delikate små epleterter som vil imponere både øynene og smaksløkene.

Begynn å lage mat

Detaljer

7

Ingredienser

9

Slik gjør du

Tid

15'

Forberedning

20'

Tilberedelse

35'

Total

Ingredienser

Hvor mange porsjoner?

  • 41,7 gmel
  • 1/12 tssalt
  • 20 gkaldt vann
  • 33,3 gsmør
  • 1.3epler
  • 1,3 ssaprikossyltetøy
  • 0.31 pisket egg
  • 83,3 gmel
  • 1/6 tssalt
  • 40 gkaldt vann
  • 66,7 gsmør
  • 2.7epler
  • 2,7 ssaprikossyltetøy
  • 0.71 pisket egg
  • 125 gmel
  • 1/4 tssalt
  • 60 gkaldt vann
  • 100 gsmør
  • 4epler
  • 4 ssaprikossyltetøy
  • 11 pisket egg
Lag det nå
  • Trinn 1

    Tilsett melet, sukkeret og saltet i bollen til kjøkkenmaskinen med eltekrok. Kna på hastighet 2 i 5 minutter til du har en fast deig.

  • Trinn 2

    Ta deigen ut av bollen, dekk den til med plastfolie, og sett den i kjøleskapet i 30 minutter.

  • Trinn 3

    Kjevle ut deigen til et langt rektangel. Kjevle ut smøret. Legg smøret i midten av deigen, og brett kantene over det.

  • Trinn 4

    Snu deigen en kvart til høyre, og kjevle den ut til et rektangel igjen. Snu deigen en kvart til høyre igjen.

  • Trinn 5

    Kjevle ut deigen til et langt rektangel igjen, og brett den igjen i tre lag, som et brev.

  • Trinn 6

    Dekk til deigen igjen, og sett den i kjøleskapet i én time.

  • Trinn 7

    Kjevle deigen, skjær kantene om nødvendig, og del den i lange strimler.

  • Trinn 8

    Fjern kjernene fra eplene, og kutt eplene i tynne båter. Legg eplebåtene på den øverste halvdelen av deigstrimlene. Dekk den nederste halvdelen av deigstrimlene med aprikossyltetøy.

  • Trinn 9

    Rull sammen deigen. Legg eplerosene i et smurt muffinsformbrett, og pensle dem med det piskede egget. Stek i 20 minutter ved 200 °C i en forvarmet ovn.

Våre mest populære retter

Del gleden over disse velprøvde oppskriftene som frister smaksløkene. De er elsket av hobbykokker, og du vil nesten ha like stor glede av de fornøyde smilene rundt spisebordet som av de deilige smakene.

Epleroseterter

Trinn 1

Tilsett melet, sukkeret og saltet i bollen til kjøkkenmaskinen med eltekrok. Kna på hastighet 2 i 5 minutter til du har en fast deig.

Trinn 2

Ta deigen ut av bollen, dekk den til med plastfolie, og sett den i kjøleskapet i 30 minutter.

Trinn 3

Kjevle ut deigen til et langt rektangel. Kjevle ut smøret. Legg smøret i midten av deigen, og brett kantene over det.

Trinn 4

Snu deigen en kvart til høyre, og kjevle den ut til et rektangel igjen. Snu deigen en kvart til høyre igjen.

Trinn 5

Kjevle ut deigen til et langt rektangel igjen, og brett den igjen i tre lag, som et brev.

Trinn 6

Dekk til deigen igjen, og sett den i kjøleskapet i én time.

Trinn 7

Kjevle deigen, skjær kantene om nødvendig, og del den i lange strimler.

Trinn 8

Fjern kjernene fra eplene, og kutt eplene i tynne båter. Legg eplebåtene på den øverste halvdelen av deigstrimlene. Dekk den nederste halvdelen av deigstrimlene med aprikossyltetøy.

Trinn 9

Rull sammen deigen. Legg eplerosene i et smurt muffinsformbrett, og pensle dem med det piskede egget. Stek i 20 minutter ved 200 °C i en forvarmet ovn.

Min ønskeliste

Du må være pålogget for å bruke ønskelisten.

Gå til kontoen din

Velg et annet produkt

Sammenlign

Sammenlign produkter

Du kan ikke sammenligne flere enn tre produkter. Fjern ett produkt før du legger til et nytt.