Feire årets farge med denne fargerike rødbetepizzaen!.
Ingredienser
Trinn 1
Legg de forberedte rødbetene i en kjele og tilsett vann slik at det akkurat dekker dem. Kok opp, reduser varmen til middels varme, og kok i 20 minutter, eller til de er myke. Bruk en hullsleiv til å flytte rødbetene fra vannet og over i kolben til KitchenAid-blenderen. Tilsett ¼ kopp av kokevannet i kolben sammen med rødbetene, og blend på hastighet 4 til rødbetene har blitt til en glatt puré.
Trinn 2
Bland ¼ kopp av rødbetepureen og ½ kopp av rødbetevannet, og pisk det sammen. (Nå kan du kaste det gjenværende rødbetevannet. Eventuell gjenværende rødbetepuré kan oppbevares i en lufttett beholder.)
Trinn 3
Fest eltekroken til KitchenAid-kjøkkenmaskinen. Ha mel, sukker, gjær og rødbetepulver i blandebollen, lås hodet på plass, og sett på hastighet 2. Bland de tørre ingrediensene i 30 sekunder, reduser deretter hastigheten til Rør, og hell i rødbetevæsken. Etter omtrent 2 minutter (når deigen begynner å samle seg), tilsetter du olivenolje og salt, og deretter øker du hastigheten tilbake til hastighet 2 og elter deigen i 7–8 minutter.
Trinn 4
Form deigen til en ball, og legg den i en lett oljet stor bolle. Dekk til med plastfolie, og la deigen heve i romtemperatur til den har doblet i størrelse (eller sett den i kjøleskap, og la den heve over natten).
Trinn 5
Når deigen er ferdighevet, trykker du den forsiktig ned fra sidene og knar den til en ball til du får en glatt overflate. Legg den på et melet underlag, og dekk den til med plastfolie igjen, og la den heve i en time (eller til den har doblet i størrelse).
Trinn 6
Forvarm ovnen til 218 °C.
Trinn 7
Mens deigen hever for andre gang, klargjør du fyllet. Fest KitchenAid-spiraliseringstilbehøret til kjøkkenmaskinen, og velg skiven for middels fin kutting. Fest rødbeten i henhold til spiraliseringsinstruksjonene, plasser en bolle under maskinen for å fange opp spiralene, og sett på hastighet Rør. Spre spiralene på den ene halvdelen av et stekebrett, og plasser aspargesstilkene og cherrytomatene på den andre siden av brettet. Drypp litt olivenolje over grønnsakene, bruk hendene til å vende på grønnsakene så de blir dekket av olje, og stek dem deretter i en forvarmet ovn i 10–15 minutter. Sett til siden.
Trinn 8
Øk temperaturen i ovnen til 260 ºC, og sett en pizzastein eller et stekebrett inn i ovnen for å forvarme det. Legg den hevede deigen på et melet underlag, og begynn å presse deigen til en rund form og frigjøre eventuell luft som har samlet seg. Løft opp deigen, og bruk knokene dine til å strekke deigen til du når foretrukket tykkelse ved å bruke lillefingeren og tomlene til å rotere og holde formen mens du strekker. (MERK: det er mye fyll på denne pizzaen,så ikke lag bunnen for tynn.) Legg deigen tilbake på benken, og strekk forsiktig til du har en oval form på ca. 30 cm. Legg deigen på et godt melet stekebrett for å legge på fyllet.
Trinn 9
Smør et lag med pesto over pizzabunnen. Legg deretter over den stekte aspargesen og cherrytomatene. Skyv pizzaen raskt over på den forvarmede steinen eller et stekebrett, og la den steke i 9–10 minutter, eller til kanten blir gyllen og bobler. (Den skal skli av og flyttes enkelt, men hvis den henger fast, kan du bruke litt mer mel under til den løsner.)
Trinn 10
Ta pizzaen ut av ovnen, og topp med en generøs mengde fetaost, de stekte spiraliserte rødbetene, smilende egg delt i to, ruccola og mikrogrønt. Avslutt med litt olivenolje og flaksalt. Skjær opp, og server umiddelbart.
Våre mest populære retter
Del gleden over disse velprøvde oppskriftene som frister smaksløkene. De er elsket av hobbykokker, og du vil nesten ha like stor glede av de fornøyde smilene rundt spisebordet som av de deilige smakene.
Trinn 1
Legg de forberedte rødbetene i en kjele og tilsett vann slik at det akkurat dekker dem. Kok opp, reduser varmen til middels varme, og kok i 20 minutter, eller til de er myke. Bruk en hullsleiv til å flytte rødbetene fra vannet og over i kolben til KitchenAid-blenderen. Tilsett ¼ kopp av kokevannet i kolben sammen med rødbetene, og blend på hastighet 4 til rødbetene har blitt til en glatt puré.
Trinn 2
Bland ¼ kopp av rødbetepureen og ½ kopp av rødbetevannet, og pisk det sammen. (Nå kan du kaste det gjenværende rødbetevannet. Eventuell gjenværende rødbetepuré kan oppbevares i en lufttett beholder.)
Trinn 3
Fest eltekroken til KitchenAid-kjøkkenmaskinen. Ha mel, sukker, gjær og rødbetepulver i blandebollen, lås hodet på plass, og sett på hastighet 2. Bland de tørre ingrediensene i 30 sekunder, reduser deretter hastigheten til Rør, og hell i rødbetevæsken. Etter omtrent 2 minutter (når deigen begynner å samle seg), tilsetter du olivenolje og salt, og deretter øker du hastigheten tilbake til hastighet 2 og elter deigen i 7–8 minutter.
Trinn 4
Form deigen til en ball, og legg den i en lett oljet stor bolle. Dekk til med plastfolie, og la deigen heve i romtemperatur til den har doblet i størrelse (eller sett den i kjøleskap, og la den heve over natten).
Trinn 5
Når deigen er ferdighevet, trykker du den forsiktig ned fra sidene og knar den til en ball til du får en glatt overflate. Legg den på et melet underlag, og dekk den til med plastfolie igjen, og la den heve i en time (eller til den har doblet i størrelse).
Trinn 6
Forvarm ovnen til 218 °C.
Trinn 7
Mens deigen hever for andre gang, klargjør du fyllet. Fest KitchenAid-spiraliseringstilbehøret til kjøkkenmaskinen, og velg skiven for middels fin kutting. Fest rødbeten i henhold til spiraliseringsinstruksjonene, plasser en bolle under maskinen for å fange opp spiralene, og sett på hastighet Rør. Spre spiralene på den ene halvdelen av et stekebrett, og plasser aspargesstilkene og cherrytomatene på den andre siden av brettet. Drypp litt olivenolje over grønnsakene, bruk hendene til å vende på grønnsakene så de blir dekket av olje, og stek dem deretter i en forvarmet ovn i 10–15 minutter. Sett til siden.
Trinn 8
Øk temperaturen i ovnen til 260 ºC, og sett en pizzastein eller et stekebrett inn i ovnen for å forvarme det. Legg den hevede deigen på et melet underlag, og begynn å presse deigen til en rund form og frigjøre eventuell luft som har samlet seg. Løft opp deigen, og bruk knokene dine til å strekke deigen til du når foretrukket tykkelse ved å bruke lillefingeren og tomlene til å rotere og holde formen mens du strekker. (MERK: det er mye fyll på denne pizzaen,så ikke lag bunnen for tynn.) Legg deigen tilbake på benken, og strekk forsiktig til du har en oval form på ca. 30 cm. Legg deigen på et godt melet stekebrett for å legge på fyllet.
Trinn 9
Smør et lag med pesto over pizzabunnen. Legg deretter over den stekte aspargesen og cherrytomatene. Skyv pizzaen raskt over på den forvarmede steinen eller et stekebrett, og la den steke i 9–10 minutter, eller til kanten blir gyllen og bobler. (Den skal skli av og flyttes enkelt, men hvis den henger fast, kan du bruke litt mer mel under til den løsner.)
Trinn 10
Ta pizzaen ut av ovnen, og topp med en generøs mengde fetaost, de stekte spiraliserte rødbetene, smilende egg delt i to, ruccola og mikrogrønt. Avslutt med litt olivenolje og flaksalt. Skjær opp, og server umiddelbart.