Forrige side

Fersk rødtbetetortellini med flaskegresskar og salvie

Hovedretter

Feire årets farge med denne nydelige rødbetetortellinien!.

Begynn å lage mat

Detaljer

14

Ingredienser

9

Slik gjør du

Tid

90'

Forberedning

30'

Tilberedelse

120'

Total

Ingredienser

  • -pastaen:
  • 1 middels stor (144 g)rødbeter, skrelt, i terninger
  • 450 ghvetemel
  • 4 (200 g)store egg
  • -fyllet:
  • 400 gflaskegresskar
  • 200 gricotta
  • 25 grevet parmesan
  • 2 tssalt
  • 1 klypemuskat
  • 1 tssitronskall
  • -sausen:
  • 5salvieblader, hakket
  • 130 gsmør, brunet
Lag det nå
  • Trinn 1

    Forvarm ovnen til 218 °C. Del flaskegresskaret i to på langs, fjern frøene, drypp over olivenolje og dryss over salt. Legg delene med innsiden ned på et stekebrett med aluminiumsfolie eller bakepapir. Stek i 25–30 minutter. Sett fyllet til side for avkjøling.

  • Trinn 2

    Legg de forberedte rødbetene i en kjele og tilsett vann slik at det akkurat dekker dem. Kok opp, reduser varmen til middels varme, og kok i 20 minutter, eller til de er myke. Bruk en hullsleiv til å flytte rødbetene fra vannet og over i kolben til KitchenAid-blenderen. Tilsett ¼ kopp av kokevannet i kolben sammen med rødbetene, og blend på hastighet 4 til rødbetene har blitt til en glatt puré.

  • Trinn 3

    Fest eltekroken til KitchenAid-kjøkkenmaskinen, og ha mel, egg og rødbetepuré i blandebollen. Lås hodet på plass, og sett maskinen til Rør i 2 minutter. Øk deretter til hastighet 2, og elt deigen i ytterligere 5–6 minutter. Legg deigen på et melet underlag, og kna noen ganger for å lage en rund ball. Dekk til med plastfolie, og la den hvile i 30 minutter.

  • Trinn 4

    Grav det avkjølte kjøttet ut av gresskaret, og bland det sammen med ricotta, salt, muskat og sitronskall i en bolle. Bland godt, og ha blandingen over i en sprøytepose. Avkjøl.

  • Trinn 5

    Fest KitchenAid-pastarullen til kjøkkenmaskinen, sett tykkelsen til 1, og sett hastigheten til Rør. Del pastadeigen inn i fire like deler. Jobb med en del av gangen, og bruk hendene dine til å gjøre deigen ca. 1 cm tykk. Dryss litt mel over deigen, og mat deretter den flate deigen gjennom pastarullen. La den falle mykt i hånden din slik at du kan lede den gjennom. (MERK: Ikke trekk pastaen gjennom.) Brett en tredjedel av hver side av deigen over midten, og mat den gjennom pastarullen igjen. Gjenta. Etter andre gang, endrer du tallet på pastahjulet til 3, deretter 5 og deretter 7, og ruller pastaen gjennom hvert nummer til ønsket tykkelse er oppnådd. Dryss lett med mel etter hver gang pastaen går gjennom maskinen.

  • Trinn 6

    Strø litt mel på arbeidsbenken, og legg pastaremsen på benken. Pass på at den ikke bretter seg. Bruk en kniv til å rette ut kantene, og skjær deretter 5 cm brede remser på langs, og deretter 5 cm lange remser fra topp til bunn for å lage ark som er 5 x 5 cm. Bruk deretter sprøyteposen til å sprøyte en liten mengde fyll i hver firkant.

  • Trinn 7

    Plukk forsiktig opp én side av gangen, fest den til det motsatte hjørnet, og klyp deigen sammen så du får en trekant. Brett en kant av pastaen ned mot fyllet. Fest det ene hjørnet mot det andre, og klyp sammen. Gjør dette for alle firkantene. Legg dem til tørk på et stekebrett dekt med bakepapir og mel.

  • Trinn 8

    Når alle tortelliniene er formet, koker du opp vann med rikelig med salt. Ha i tortellinien, og kok den til den flyter opp (ca. 2–3 minutter). I en annen stekepanne smelter du smør på middels varme til fettet skiller seg og smøret blir brunt. Ta stekepannen av varmen, og tilsett hakket salvie.

  • Trinn 9

    Når tortellinien flyter, bruker du en hullsleiv til å fjerne den fra vannet, lar den renne godt av seg og blander den med smørsausen. Server umiddelbart med ricotta, fersk parmesan, fersk salvie og ristede pinjekjerner.

Våre mest populære retter

Del gleden over disse velprøvde oppskriftene som frister smaksløkene. De er elsket av hobbykokker, og du vil nesten ha like stor glede av de fornøyde smilene rundt spisebordet som av de deilige smakene.

Hold deg oppdatert

Abonner på nyhetsbrevet vårt og få inspirasjon til deilige middagsretter, nyttige tips og lokkende KitchenAid-tilbud.

REGISTRER DEG

Jeg forstår og samtykker i innholdet i Privacy Notice og:


Jeg samtykker i å motta tilpasset markedsføringskommunikasjon knyttet til KitchenAid og andre merker fra Whirlpool Corporation.

Fersk rødtbetetortellini med flaskegresskar og salvie

Trinn 1

Forvarm ovnen til 218 °C. Del flaskegresskaret i to på langs, fjern frøene, drypp over olivenolje og dryss over salt. Legg delene med innsiden ned på et stekebrett med aluminiumsfolie eller bakepapir. Stek i 25–30 minutter. Sett fyllet til side for avkjøling.

Trinn 2

Legg de forberedte rødbetene i en kjele og tilsett vann slik at det akkurat dekker dem. Kok opp, reduser varmen til middels varme, og kok i 20 minutter, eller til de er myke. Bruk en hullsleiv til å flytte rødbetene fra vannet og over i kolben til KitchenAid-blenderen. Tilsett ¼ kopp av kokevannet i kolben sammen med rødbetene, og blend på hastighet 4 til rødbetene har blitt til en glatt puré.

Trinn 3

Fest eltekroken til KitchenAid-kjøkkenmaskinen, og ha mel, egg og rødbetepuré i blandebollen. Lås hodet på plass, og sett maskinen til Rør i 2 minutter. Øk deretter til hastighet 2, og elt deigen i ytterligere 5–6 minutter. Legg deigen på et melet underlag, og kna noen ganger for å lage en rund ball. Dekk til med plastfolie, og la den hvile i 30 minutter.

Trinn 4

Grav det avkjølte kjøttet ut av gresskaret, og bland det sammen med ricotta, salt, muskat og sitronskall i en bolle. Bland godt, og ha blandingen over i en sprøytepose. Avkjøl.

Trinn 5

Fest KitchenAid-pastarullen til kjøkkenmaskinen, sett tykkelsen til 1, og sett hastigheten til Rør. Del pastadeigen inn i fire like deler. Jobb med en del av gangen, og bruk hendene dine til å gjøre deigen ca. 1 cm tykk. Dryss litt mel over deigen, og mat deretter den flate deigen gjennom pastarullen. La den falle mykt i hånden din slik at du kan lede den gjennom. (MERK: Ikke trekk pastaen gjennom.) Brett en tredjedel av hver side av deigen over midten, og mat den gjennom pastarullen igjen. Gjenta. Etter andre gang, endrer du tallet på pastahjulet til 3, deretter 5 og deretter 7, og ruller pastaen gjennom hvert nummer til ønsket tykkelse er oppnådd. Dryss lett med mel etter hver gang pastaen går gjennom maskinen.

Trinn 6

Strø litt mel på arbeidsbenken, og legg pastaremsen på benken. Pass på at den ikke bretter seg. Bruk en kniv til å rette ut kantene, og skjær deretter 5 cm brede remser på langs, og deretter 5 cm lange remser fra topp til bunn for å lage ark som er 5 x 5 cm. Bruk deretter sprøyteposen til å sprøyte en liten mengde fyll i hver firkant.

Trinn 7

Plukk forsiktig opp én side av gangen, fest den til det motsatte hjørnet, og klyp deigen sammen så du får en trekant. Brett en kant av pastaen ned mot fyllet. Fest det ene hjørnet mot det andre, og klyp sammen. Gjør dette for alle firkantene. Legg dem til tørk på et stekebrett dekt med bakepapir og mel.

Trinn 8

Når alle tortelliniene er formet, koker du opp vann med rikelig med salt. Ha i tortellinien, og kok den til den flyter opp (ca. 2–3 minutter). I en annen stekepanne smelter du smør på middels varme til fettet skiller seg og smøret blir brunt. Ta stekepannen av varmen, og tilsett hakket salvie.

Trinn 9

Når tortellinien flyter, bruker du en hullsleiv til å fjerne den fra vannet, lar den renne godt av seg og blander den med smørsausen. Server umiddelbart med ricotta, fersk parmesan, fersk salvie og ristede pinjekjerner.

Min ønskeliste

Du må være pålogget for å bruke ønskelisten.

Gå til kontoen din

Velg et annet produkt

Sammenlign

Sammenlign produkter

Du kan ikke sammenligne flere enn tre produkter. Fjern ett produkt før du legger til et nytt.