Forrige side
Fra matskapet

Fløtegratinerte poteter

Hovedretter

Denne gratengen er fransk klassiker og deilig kosemat.

Begynn å lage mat

Detaljer

11

Ingredienser

6

Slik gjør du

Tid

25'

Forberedning

75'

Tilberedelse

100'

Total

Ingredienser

Hvor mange porsjoner?

  • 10 gsmør
  • 1/2 ssmel
  • 125 mlmelk
  • 75 mlkrem
  • 1hvitløksfedd
  • 1/2 tssalt
  • 1/3 tspepper
  • 2 kvasterfrisk timian
  • 1/3 tsmuskatnøtt
  • 1/2 kgpoteter
  • 35 ggruyère-ost
  • 20 gsmør
  • 1 ssmel
  • 250 mlmelk
  • 150 mlkrem
  • 2hvitløksfedd
  • 1 tssalt
  • 2/3 tspepper
  • 4 kvasterfrisk timian
  • 2/3 tsmuskatnøtt
  • 1 kgpoteter
  • 70 ggruyère-ost
  • 30 gsmør
  • 1,5 ssmel
  • 375 mlmelk
  • 225 mlkrem
  • 3hvitløksfedd
  • 1,5 tssalt
  • 1 tspepper
  • 6 kvasterfrisk timian
  • 1 tsmuskatnøtt
  • 1,5 kgpoteter
  • 105 ggruyère-ost
Lag det nå
  • Trinn 1

    Smelt smøret i en gryte på middels varme. Tilsett melet, og rør kontinuerlig med en visp i 2 minutter.

  • Trinn 2

    Visp melk og fløte gradvis inn. Kok opp forsiktig. Skrell og finhakk hvitløk. Tilsett hvitløk, salt, pepper, timian og muskatnøtt i gryten, og la det småkoke på lav varme i fem minutter.

  • Trinn 3

    Skrell potetene. Sett inn den vendbare skiven for kutting/riving i foodprocessoren, med kuttesiden opp. Skyv potetene gjennom på hastighet 1.

  • Trinn 4

    Vend skiven til rivesiden, og riv osten på hastighet 2.

  • Trinn 5

    Smør inn en ildfast form med smør. Legg i et lag av fløteblandingen. Legg i 1/3 av potetene. Topp med saus, og dryss over 1/3 av osten. Fortsett med to lag til. Ikke dryss over det siste laget med ost, legg det til side.

  • Trinn 6

    Dekk til med aluminiumsfolie, og stek i ovnen i én time. Fjern aluminiumsfolien. Dryss over resten av osten, og stek i ovnen i ytterligere 15 minutter på 200 °C til toppen er gyllen.

Våre mest populære retter

Del gleden over disse velprøvde oppskriftene som frister smaksløkene. De er elsket av hobbykokker, og du vil nesten ha like stor glede av de fornøyde smilene rundt spisebordet som av de deilige smakene.

Hold deg oppdatert

Abonner på nyhetsbrevet vårt og få inspirasjon til deilige middagsretter, nyttige tips og lokkende KitchenAid-tilbud.

REGISTRER DEG

Jeg forstår og samtykker i innholdet i Privacy Notice og:


Jeg samtykker i å motta tilpasset markedsføringskommunikasjon knyttet til KitchenAid og andre merker fra Whirlpool Corporation.

Fløtegratinerte poteter

Trinn 1

Smelt smøret i en gryte på middels varme. Tilsett melet, og rør kontinuerlig med en visp i 2 minutter.

Trinn 2

Visp melk og fløte gradvis inn. Kok opp forsiktig. Skrell og finhakk hvitløk. Tilsett hvitløk, salt, pepper, timian og muskatnøtt i gryten, og la det småkoke på lav varme i fem minutter.

Trinn 3

Skrell potetene. Sett inn den vendbare skiven for kutting/riving i foodprocessoren, med kuttesiden opp. Skyv potetene gjennom på hastighet 1.

Trinn 4

Vend skiven til rivesiden, og riv osten på hastighet 2.

Trinn 5

Smør inn en ildfast form med smør. Legg i et lag av fløteblandingen. Legg i 1/3 av potetene. Topp med saus, og dryss over 1/3 av osten. Fortsett med to lag til. Ikke dryss over det siste laget med ost, legg det til side.

Trinn 6

Dekk til med aluminiumsfolie, og stek i ovnen i én time. Fjern aluminiumsfolien. Dryss over resten av osten, og stek i ovnen i ytterligere 15 minutter på 200 °C til toppen er gyllen.

Min ønskeliste

Du må være pålogget for å bruke ønskelisten.

Gå til kontoen din

Velg et annet produkt

Sammenlign

Sammenlign produkter

Du kan ikke sammenligne flere enn tre produkter. Fjern ett produkt før du legger til et nytt.