Forrige side
Raskt og enkelt

Grønnsaksgrateng

Vegetarmat

Denne grønnsaksgratengen er en enkel, sunn og kremet rett du kommer til å elske.

Begynn å lage mat

Detaljer

12

Ingredienser

7

Slik gjør du

Tid

10'

Forberedning

80'

Tilberedelse

90'

Total

Ingredienser

Hvor mange porsjoner?

  • 2.5regnbuegulrøtter
  • 1.5pastinakk
  • 0.5søtpotet
  • 60 gparmesanost
  • 15 gsmør i terninger
  • 1.5timiankvister
  • 225 mlkrem
  • 125 mlhelmelk
  • 1/2egg
  • 1/2 tssalt
  • 1/2 tssvart pepper
  • 60 gbrød
  • 5regnbuegulrøtter
  • 3pastinakk
  • 1søtpotet
  • 120 gparmesanost
  • 30 gsmør i terninger
  • 3timiankvister
  • 450 mlkrem
  • 250 mlhelmelk
  • 1egg
  • 1 tssalt
  • 1 tssvart pepper
  • 120 gbrød
  • 7.5regnbuegulrøtter
  • 4.5pastinakk
  • 1.5søtpotet
  • 180 gparmesanost
  • 45 gsmør i terninger
  • 4.5timiankvister
  • 675 mlkrem
  • 375 mlhelmelk
  • 1.5egg
  • 1,5 tssalt
  • 1,5 tssvart pepper
  • 180 gbrød
Lag det nå
  • Trinn 1

    Skrell gulrøtter, pastinakker og søtpoteten. Skjær grønnsakene i skiver med foodprosessoren utstyrt med kutteskiven på hastighet 2.

  • Trinn 2

    Smuldre osten med foodprosessoren utstyrt med den flerfunksjonelle kniven i rustfritt stål, på hastighet 1.

  • Trinn 3

    Fordel en tredjedel av de oppskårede grønnsakene på en ildfast form. Spre en tredjedel parmesanost, smør og timianblader over grønnsakene. Gjenta dette trinnet to ganger til.

  • Trinn 4

    Pisk fløte, melk, egg, salt og sort pepper for hånd. Fordel kremblandingen over gratengen.

  • Trinn 5

    Dekk toppen av den ildfaste formen med aluminiumsfolie, og stek i 60 minutter i en forvarmet ovn på 180 °C.

  • Trinn 6

    Intervallkjør brødet i foodprosessoren som er utstyrt med den flerfunksjonelle kniven i rustfritt stål for å få fine brødsmuler.

  • Trinn 7

    Strø smulene på toppen av gratengen. Stek (udekket) i 20 minutter til.

Våre mest populære retter

Del gleden over disse velprøvde oppskriftene som frister smaksløkene. De er elsket av hobbykokker, og du vil nesten ha like stor glede av de fornøyde smilene rundt spisebordet som av de deilige smakene.

Grønnsaksgrateng

Trinn 1

Skrell gulrøtter, pastinakker og søtpoteten. Skjær grønnsakene i skiver med foodprosessoren utstyrt med kutteskiven på hastighet 2.

Trinn 2

Smuldre osten med foodprosessoren utstyrt med den flerfunksjonelle kniven i rustfritt stål, på hastighet 1.

Trinn 3

Fordel en tredjedel av de oppskårede grønnsakene på en ildfast form. Spre en tredjedel parmesanost, smør og timianblader over grønnsakene. Gjenta dette trinnet to ganger til.

Trinn 4

Pisk fløte, melk, egg, salt og sort pepper for hånd. Fordel kremblandingen over gratengen.

Trinn 5

Dekk toppen av den ildfaste formen med aluminiumsfolie, og stek i 60 minutter i en forvarmet ovn på 180 °C.

Trinn 6

Intervallkjør brødet i foodprosessoren som er utstyrt med den flerfunksjonelle kniven i rustfritt stål for å få fine brødsmuler.

Trinn 7

Strø smulene på toppen av gratengen. Stek (udekket) i 20 minutter til.

Min ønskeliste

Du må være pålogget for å bruke ønskelisten.

Gå til kontoen din

Velg et annet produkt

Sammenlign

Sammenlign produkter

Du kan ikke sammenligne flere enn tre produkter. Fjern ett produkt før du legger til et nytt.