Trinn 1
Forvarm ovnen til 180°C. Spray to runde kakeformer (22–24 cm) med klebefri spray, og dryss over mel.
Trinn 2
Bland sammen mel, salt og bakepulver i en skål. Sett til siden.
Trinn 3
Bland sammen kokosmelk, ingefær, honning og rapsolje i en egen skål. Sett til siden.
Trinn 4
Ha smør og sukker i kjøkkenmaskinbollen. Bruk flatvispen og pisk på hastighet 8 i 3–4 minutter, til blandingen er lett og luftig.
Trinn 5
Senk hastigheten til 4, og tilsett eggene ett av gangen, etterfulgt av eggeplommene, også én av gangen.
Trinn 6
Senk hastigheten til 2, og tilsett vekselvis det tørre og det våte. Fortsett å veksle på til du har hatt i alt innholdet i begge skålene. Reduser hastigheten til 1, tilsett revet kokos, og pisk forsiktig.
Trinn 7
Fordel kakerøren i de to kakeformene.
Trinn 8
Stek på 180° C i 22–27 minutter. Sett kakeformene på en rist, og la kakene avkjøles i 5 minutter. Hvelv kakene ut på risten, og la dem avkjøles helt.
Trinn 9
Mens ovnen fortsatt er på 180° C, legger du kokosflakene på et stekebrett, og rister dem i 4–7 minutter, til de er gyllenbrune. La avkjøles.
Trinn 10
Lag glasuren. Pisk sammen kremost, smør, sitronskall og salt i kjøkkenmaskinen på høy hastighet i 2–3 minutter, til blandingen er klumpfri.
Trinn 11
Tilsett 480 g melis, og pisk på hastighet 1 i 30 sekunder. Øk så til hastighet 6, og pisk i 2 minutter til.
Trinn 12
Del begge kakene i to. Legg en av kakebunnene, med snittsiden opp, på et kakestativ eller et fat. og smør utover et tykt lag glasur. Legg en ny kakebunn oppå, etterfulgt av et nytt lag glasur. Gjenta med resten av kakebunnene og glasuren.
Trinn 13
Dekk hele kaken med glasur, og avkjøl den i kjøleskap i 30 minutter. Når glasuren har satt seg (men ikke stivnet), kan du forsiktig klappe håndfuller ristede kokosflak på sidene og toppen av kaken.
Våre mest populære retter
Del gleden over disse velprøvde oppskriftene som frister smaksløkene. De er elsket av hobbykokker, og du vil nesten ha like stor glede av de fornøyde smilene rundt spisebordet som av de deilige smakene.
Trinn 1
Forvarm ovnen til 180°C. Spray to runde kakeformer (22–24 cm) med klebefri spray, og dryss over mel.
Trinn 2
Bland sammen mel, salt og bakepulver i en skål. Sett til siden.
Trinn 3
Bland sammen kokosmelk, ingefær, honning og rapsolje i en egen skål. Sett til siden.
Trinn 4
Ha smør og sukker i kjøkkenmaskinbollen. Bruk flatvispen og pisk på hastighet 8 i 3–4 minutter, til blandingen er lett og luftig.
Trinn 5
Senk hastigheten til 4, og tilsett eggene ett av gangen, etterfulgt av eggeplommene, også én av gangen.
Trinn 6
Senk hastigheten til 2, og tilsett vekselvis det tørre og det våte. Fortsett å veksle på til du har hatt i alt innholdet i begge skålene. Reduser hastigheten til 1, tilsett revet kokos, og pisk forsiktig.
Trinn 7
Fordel kakerøren i de to kakeformene.
Trinn 8
Stek på 180° C i 22–27 minutter. Sett kakeformene på en rist, og la kakene avkjøles i 5 minutter. Hvelv kakene ut på risten, og la dem avkjøles helt.
Trinn 9
Mens ovnen fortsatt er på 180° C, legger du kokosflakene på et stekebrett, og rister dem i 4–7 minutter, til de er gyllenbrune. La avkjøles.
Trinn 10
Lag glasuren. Pisk sammen kremost, smør, sitronskall og salt i kjøkkenmaskinen på høy hastighet i 2–3 minutter, til blandingen er klumpfri.
Trinn 11
Tilsett 480 g melis, og pisk på hastighet 1 i 30 sekunder. Øk så til hastighet 6, og pisk i 2 minutter til.
Trinn 12
Del begge kakene i to. Legg en av kakebunnene, med snittsiden opp, på et kakestativ eller et fat. og smør utover et tykt lag glasur. Legg en ny kakebunn oppå, etterfulgt av et nytt lag glasur. Gjenta med resten av kakebunnene og glasuren.
Trinn 13
Dekk hele kaken med glasur, og avkjøl den i kjøleskap i 30 minutter. Når glasuren har satt seg (men ikke stivnet), kan du forsiktig klappe håndfuller ristede kokosflak på sidene og toppen av kaken.