Forrige side
Søte besettelser

Honningkake med ingefær og ristet kokos

Fryd smaksløkene dine med en søt honningkake med sterk ingefær og deilig kremostglasur. Prøv denne oppskriften ved hjelp av KitchenAid-kjøkkenmaskinen din.

Begynn å lage mat

Detaljer

8

Ingredienser

13

Slik gjør du

Tid

40'

Forberedning

30'

Tilberedelse

70'

Total

Ingredienser

Hvor mange porsjoner?

  • -klebefri vegetabilsk olje-spray
  • 240 ghvetemel (pluss ekstra til å drysse i kakeformene)
  • 1 tssalt
  • 2 tsbakepulver
  • 230 gkokosmelk
  • ½ tsnyrevet ingefær
  • 170 ghonning
  • 110 mlrapsolje
  • 225 gusaltet smør, romtemperert
  • 270 gsukker
  • 4store egg
  • 2store eggeplommer
  • 200 gusøtet, revet kokos
  • 450 gromtemperert kremost
  • 225 gusaltet smør, romtemperert, til glasuren
  • ¼ tssalt
  • 600 gmelis, siktet
  • 2 tssitronskall
  • 255 gkokosflak
Lag det nå
  • Trinn 1

    Forvarm ovnen til 180°C. Spray to runde kakeformer (22–24 cm) med klebefri spray, og dryss over mel.

  • Trinn 2

    Bland sammen mel, salt og bakepulver i en skål. Sett til siden.

  • Trinn 3

    Bland sammen kokosmelk, ingefær, honning og rapsolje i en egen skål. Sett til siden.

  • Trinn 4

    Ha smør og sukker i kjøkkenmaskinbollen. Bruk flatvispen og pisk på hastighet 8 i 3–4 minutter, til blandingen er lett og luftig.

  • Trinn 5

    Senk hastigheten til 4, og tilsett eggene ett av gangen, etterfulgt av eggeplommene, også én av gangen.

  • Trinn 6

    Senk hastigheten til 2, og tilsett vekselvis det tørre og det våte. Fortsett å veksle på til du har hatt i alt innholdet i begge skålene. Reduser hastigheten til 1, tilsett revet kokos, og pisk forsiktig.

  • Trinn 7

    Fordel kakerøren i de to kakeformene.

  • Trinn 8

    Stek på 180° C i 22–27 minutter. Sett kakeformene på en rist, og la kakene avkjøles i 5 minutter. Hvelv kakene ut på risten, og la dem avkjøles helt.

  • Trinn 9

    Mens ovnen fortsatt er på 180° C, legger du kokosflakene på et stekebrett, og rister dem i 4–7 minutter, til de er gyllenbrune. La avkjøles.

  • Trinn 10

    Lag glasuren. Pisk sammen kremost, smør, sitronskall og salt i kjøkkenmaskinen på høy hastighet i 2–3 minutter, til blandingen er klumpfri.

  • Trinn 11

    Tilsett 480 g melis, og pisk på hastighet 1 i 30 sekunder. Øk så til hastighet 6, og pisk i 2 minutter til.

  • Trinn 12

    Del begge kakene i to. Legg en av kakebunnene, med snittsiden opp, på et kakestativ eller et fat. og smør utover et tykt lag glasur. Legg en ny kakebunn oppå, etterfulgt av et nytt lag glasur. Gjenta med resten av kakebunnene og glasuren.

  • Trinn 13

    Dekk hele kaken med glasur, og avkjøl den i kjøleskap i 30 minutter. Når glasuren har satt seg (men ikke stivnet), kan du forsiktig klappe håndfuller ristede kokosflak på sidene og toppen av kaken.

Våre mest populære retter

Del gleden over disse velprøvde oppskriftene som frister smaksløkene. De er elsket av hobbykokker, og du vil nesten ha like stor glede av de fornøyde smilene rundt spisebordet som av de deilige smakene.

Hold deg oppdatert

Abonner på nyhetsbrevet vårt og få inspirasjon til deilige middagsretter, nyttige tips og lokkende KitchenAid-tilbud.

REGISTRER DEG

Jeg forstår og samtykker i innholdet i Privacy Notice og:


Jeg samtykker i å motta tilpasset markedsføringskommunikasjon knyttet til KitchenAid og andre merker fra Whirlpool Corporation.

Honningkake med ingefær og ristet kokos

Trinn 1

Forvarm ovnen til 180°C. Spray to runde kakeformer (22–24 cm) med klebefri spray, og dryss over mel.

Trinn 2

Bland sammen mel, salt og bakepulver i en skål. Sett til siden.

Trinn 3

Bland sammen kokosmelk, ingefær, honning og rapsolje i en egen skål. Sett til siden.

Trinn 4

Ha smør og sukker i kjøkkenmaskinbollen. Bruk flatvispen og pisk på hastighet 8 i 3–4 minutter, til blandingen er lett og luftig.

Trinn 5

Senk hastigheten til 4, og tilsett eggene ett av gangen, etterfulgt av eggeplommene, også én av gangen.

Trinn 6

Senk hastigheten til 2, og tilsett vekselvis det tørre og det våte. Fortsett å veksle på til du har hatt i alt innholdet i begge skålene. Reduser hastigheten til 1, tilsett revet kokos, og pisk forsiktig.

Trinn 7

Fordel kakerøren i de to kakeformene.

Trinn 8

Stek på 180° C i 22–27 minutter. Sett kakeformene på en rist, og la kakene avkjøles i 5 minutter. Hvelv kakene ut på risten, og la dem avkjøles helt.

Trinn 9

Mens ovnen fortsatt er på 180° C, legger du kokosflakene på et stekebrett, og rister dem i 4–7 minutter, til de er gyllenbrune. La avkjøles.

Trinn 10

Lag glasuren. Pisk sammen kremost, smør, sitronskall og salt i kjøkkenmaskinen på høy hastighet i 2–3 minutter, til blandingen er klumpfri.

Trinn 11

Tilsett 480 g melis, og pisk på hastighet 1 i 30 sekunder. Øk så til hastighet 6, og pisk i 2 minutter til.

Trinn 12

Del begge kakene i to. Legg en av kakebunnene, med snittsiden opp, på et kakestativ eller et fat. og smør utover et tykt lag glasur. Legg en ny kakebunn oppå, etterfulgt av et nytt lag glasur. Gjenta med resten av kakebunnene og glasuren.

Trinn 13

Dekk hele kaken med glasur, og avkjøl den i kjøleskap i 30 minutter. Når glasuren har satt seg (men ikke stivnet), kan du forsiktig klappe håndfuller ristede kokosflak på sidene og toppen av kaken.

Min ønskeliste

Du må være pålogget for å bruke ønskelisten.

Gå til kontoen din

Velg et annet produkt

Sammenlign

Sammenlign produkter

Du kan ikke sammenligne flere enn tre produkter. Fjern ett produkt før du legger til et nytt.