Forrige side
Raskt og enkelt

Indiske kikert-crepes

Ha vann og olje inn i beholderen på din KitchenAid® Power Plus®-blender, og ha deretter i melet og alle de tørre ingrediensene, bortsett fra koriander.

Begynn å lage mat

Verktøy

Detaljer

10

Ingredienser

16

Slik gjør du

Ingredienser

  • 300 mllunkent filtrert vann (*se bemerkning)
  • 2spiseskjeer saflorolje, druekjerne, eller olivenolje, pluss litt mer til steking
  • 125 gbesan- (gram) eller kikertmel (garbanzo-bønne) (*se bemekrning)
  • ¾teskje havsalt
  • ½teskje hvitløkpulver
  • ½teskje løkpulver
  • ¼teskje krydret, gult karripulver
  • teskje kajennepepper
  • teskje kala namak (indisk sort salt)(valgfritt)
  • 19 gferske korianderblader
Lag det nå
  • Skritt 1

    Ha vann og olje inn i beholderen på din KitchenAid® Power Plus®-blender, og ha deretter i melet og alle de tørre ingrediensene, bortsett fra koriander.

  • Skritt 2

    La maskinen gå på variabel hastighet 3 i ca. 5 sekunder til blandingen blir klumpfri.

  • Skritt 3

    (Vær forsiktig, og kjør ikke maskinen for lenge.)

  • Skritt 4

    Føy til korianderbladene, og la maskinen gå på variabel hastighet 3 i ca. 3 sekunder, til korianderbladene er grovt hakket opp, men ikke fullstendig utblandet.

  • Skritt 5

    Ha røren i en mugge, og la den stå i 10 til 15 minutter til den begynner å bli litt tykkere.

  • Skritt 6

    Bruk et tørkepapir til å smøre et lett lag med 1/2 teskje olje i en 20 cm-stor non-stick crepe-panne eller stekepanne.

  • Skritt 7

    La pannen bli varm på lav eller middels-lav varme, avhengig av din komfyr.

  • Skritt 8

    Ta pannen av platen, og ha i en knapp 1/3 kopp (75 ml) av røren, mens du svinger pannen rundt slik at røren sprer seg over hele pannen.

  • Skritt 9

    (Jeg svinger pannen slik at kantene blir litt tykkere, slik at resultatet ikke blir for tynt og skjørt.) Sett pannen tilbake på platen og stek pannekaken i ca. 2 minutter, til det danner seg bobler på toppen, og kantene løsner lett fra pannen.

  • Skritt 10

    Bruk en spatel til å snu pannekaken, og stek i 1 minutt til, til den blir lett brun.

  • Skritt 11

    Ha pannekaken over på en asjett.

  • Skritt 12

    Gjenta dette med den resterende røren, mens du har litt olje på pannen med et tørkepapir mellom hver pannekake.

  • Skritt 13

    Ferdige pannekaker legges oppå hverandre slik at det holder seg myke.

  • Skritt 14

    Server med chutney, dips eller fylt med grønnsaker.

  • *Merk

    Dersom du bruker kikertmel (garbanzo) i stedet for besanmel (Gram), må du bruke 1 1/3 kopp vann.

  • Bemerkninger

    Jeg serverte dette med sterkt, gult indisk karripulver. Her har jeg med vilje utelatt karripulver og kajenne slik at disse pannekakene kan serveres med karri, chutney, dips, osv. Du bruker 1/2 teskje karripulver og 1/4 teskje kajenne for å gjøre dette til spicy delikatesser.

Våre mest populære retter

Del gleden over disse velprøvde oppskriftene som frister smaksløkene. De er elsket av hobbykokker, og du vil nesten ha like stor glede av de fornøyde smilene rundt spisebordet som av de deilige smakene.

Indiske kikert-crepes

Skritt 1

Ha vann og olje inn i beholderen på din KitchenAid® Power Plus®-blender, og ha deretter i melet og alle de tørre ingrediensene, bortsett fra koriander.

Skritt 2

La maskinen gå på variabel hastighet 3 i ca. 5 sekunder til blandingen blir klumpfri.

Skritt 3

(Vær forsiktig, og kjør ikke maskinen for lenge.)

Skritt 4

Føy til korianderbladene, og la maskinen gå på variabel hastighet 3 i ca. 3 sekunder, til korianderbladene er grovt hakket opp, men ikke fullstendig utblandet.

Skritt 5

Ha røren i en mugge, og la den stå i 10 til 15 minutter til den begynner å bli litt tykkere.

Skritt 6

Bruk et tørkepapir til å smøre et lett lag med 1/2 teskje olje i en 20 cm-stor non-stick crepe-panne eller stekepanne.

Skritt 7

La pannen bli varm på lav eller middels-lav varme, avhengig av din komfyr.

Skritt 8

Ta pannen av platen, og ha i en knapp 1/3 kopp (75 ml) av røren, mens du svinger pannen rundt slik at røren sprer seg over hele pannen.

Skritt 9

(Jeg svinger pannen slik at kantene blir litt tykkere, slik at resultatet ikke blir for tynt og skjørt.) Sett pannen tilbake på platen og stek pannekaken i ca. 2 minutter, til det danner seg bobler på toppen, og kantene løsner lett fra pannen.

Skritt 10

Bruk en spatel til å snu pannekaken, og stek i 1 minutt til, til den blir lett brun.

Skritt 11

Ha pannekaken over på en asjett.

Skritt 12

Gjenta dette med den resterende røren, mens du har litt olje på pannen med et tørkepapir mellom hver pannekake.

Skritt 13

Ferdige pannekaker legges oppå hverandre slik at det holder seg myke.

Skritt 14

Server med chutney, dips eller fylt med grønnsaker.

*Merk

Dersom du bruker kikertmel (garbanzo) i stedet for besanmel (Gram), må du bruke 1 1/3 kopp vann.

Bemerkninger

Jeg serverte dette med sterkt, gult indisk karripulver. Her har jeg med vilje utelatt karripulver og kajenne slik at disse pannekakene kan serveres med karri, chutney, dips, osv. Du bruker 1/2 teskje karripulver og 1/4 teskje kajenne for å gjøre dette til spicy delikatesser.

Min ønskeliste

Du må være pålogget for å bruke ønskelisten.

Gå til kontoen din

Velg et annet produkt

Sammenlign

Sammenlign produkter

Du kan ikke sammenligne flere enn tre produkter. Fjern ett produkt før du legger til et nytt.