Forrige side
Send pastaen

Lasagne

Hovedretter

Denne italienske klassikeren er en familiefavoritt som lages med ferske lasagneplater.

Begynn å lage mat

Detaljer

15

Ingredienser

23

Slik gjør du

Tid

30'

Forberedning

120'

Tilberedelse

150'

Total

Ingredienser

Hvor mange porsjoner?

  • 1/3 feddhvitløk
  • 1/3 storeløk
  • 2/3gulrøtter
  • 1 stangselleri
  • 1 ssolivenolje
  • 283,3 gkjøttdeig av storfe
  • 6,7 clhvitvin
  • 83,3 gtomatsaus
  • 1/3 tssvart pepper
  • 1/2 tssalt
  • 33,3 gsmør
  • 160 ghvetemel
  • 333,3 mlmelk
  • 1.3egg
  • 76,7 gparmesan
  • 2/3 feddhvitløk
  • 2/3 storeløk
  • 1.3gulrøtter
  • 2 stengerselleri
  • 2 ssolivenolje
  • 566,7 gkjøttdeig av storfe
  • 13,3 clhvitvin
  • 166,7 gtomatsaus
  • 2/3 tssvart pepper
  • 1 tssalt
  • 66,7 gsmør
  • 320 ghvetemel
  • 666,7 mlmelk
  • 2.7egg
  • 153,3 gparmesan
  • 1 feddhvitløk
  • 1 storløk
  • 2gulrøtter
  • 3 stengerselleri
  • 3 ssolivenolje
  • 850 gkjøttdeig av storfe
  • 20 clhvitvin
  • 250 gtomatsaus
  • 1 tssvart pepper
  • 1,5 tssalt
  • 100 gsmør
  • 480 ghvetemel
  • 1 lmelk
  • 4egg
  • 230 gparmesan
Lag det nå
  • Trinn 1

    Lasagnesaus: Skrell hvitløk, løk og gulrøtter. Fjern bladene på selleristengene.

  • Trinn 2

    Skyv grønnsakene gjennom foodprocessortilbehøret utstyrt med kuttesettet.

  • Trinn 3

    Ha olivenoljen i en stor stekepanne, og stek grønnsakene i 10 minutter.

  • Trinn 4

    Tilsett kjøttet, og stek det til det er brunt.

  • Trinn 5

    Tilsett hvitvin, tomatsaus, halvparten av pepperet og 1/3 av saltet.

  • Trinn 6

    La småkoke på svak varme i en time.

  • Trinn 7

    Béchamelsaus: Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett 80 g mel, og visp kraftig til det har blitt en tørr blanding. Tilsett melken litt og litt mens du visper hele tiden.

  • Trinn 8

    Krydre sausen med den andre halvparten av pepperet, 1/3 av saltet og muskatnøtt.

  • Trinn 9

    Pastadeig: Ha 400 g mel og resten av saltet i bollen til en kjøkkenmaskin utstyrt med flatvisp.

  • Trinn 10

    Bland på hastighet 2, og tilsett eggene.

  • Trinn 11

    Bland til deigen formes til en ball.

  • Trinn 12

    Bytt fra flatvisp til eltekrok. Elt deigen på hastighet 2 i 4 minutter.

  • Trinn 13

    Dryss over mel, pakk deigen inn i plastfolie, og sett den i kjøleskapet i 30 minutter. Dryss mel over deigen igjen, og kna for hånd i 1 minutt.

  • Trinn 14

    Fest pastaplaterullen til kjøkkenmaskinen. Sett tykkelsen til 1.

  • Trinn 15

    Gjør deigen mer fleksibel ved å rulle den flere ganger på hastighet 2.

  • Trinn 16

    Brett pastaplatene dobbelt før du mater dem inn i platerullen igjen.

  • Trinn 17

    Still inn tykkelsen på 2, og gjenta det siste trinnet.

  • Trinn 18

    Gjør det samme for tykkelse 3.

  • Trinn 19

    Skjær pastaplatene slik at de passer til din lasagneform.

  • Trinn 20

    Kok pastaplatene i 30 sekunder i nesten kokende vann.

  • Trinn 21

    Legg et lag med pasta i bunnen av den ildfaste formen. Hell over et lag med lasagnesaus, etterfulgt av et lag med béchamelsaus. Tilsett parmesanost. Gjenta prosessen til formen er full.

  • Trinn 22

    Avslutt med et lag béchamelsaus, og dryss over godt med parmesan.

  • Trinn 23

    Stek lasagnen i forvarmet ovn på 200 ºC i 35 minutter.

Våre mest populære retter

Del gleden over disse velprøvde oppskriftene som frister smaksløkene. De er elsket av hobbykokker, og du vil nesten ha like stor glede av de fornøyde smilene rundt spisebordet som av de deilige smakene.

Hold deg oppdatert

Abonner på nyhetsbrevet vårt og få inspirasjon til deilige middagsretter, nyttige tips og lokkende KitchenAid-tilbud.

REGISTRER DEG

Jeg forstår og samtykker i innholdet i Privacy Notice og:


Jeg samtykker i å motta tilpasset markedsføringskommunikasjon knyttet til KitchenAid og andre merker fra Whirlpool Corporation.

Lasagne

Trinn 1

Lasagnesaus: Skrell hvitløk, løk og gulrøtter. Fjern bladene på selleristengene.

Trinn 2

Skyv grønnsakene gjennom foodprocessortilbehøret utstyrt med kuttesettet.

Trinn 3

Ha olivenoljen i en stor stekepanne, og stek grønnsakene i 10 minutter.

Trinn 4

Tilsett kjøttet, og stek det til det er brunt.

Trinn 5

Tilsett hvitvin, tomatsaus, halvparten av pepperet og 1/3 av saltet.

Trinn 6

La småkoke på svak varme i en time.

Trinn 7

Béchamelsaus: Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett 80 g mel, og visp kraftig til det har blitt en tørr blanding. Tilsett melken litt og litt mens du visper hele tiden.

Trinn 8

Krydre sausen med den andre halvparten av pepperet, 1/3 av saltet og muskatnøtt.

Trinn 9

Pastadeig: Ha 400 g mel og resten av saltet i bollen til en kjøkkenmaskin utstyrt med flatvisp.

Trinn 10

Bland på hastighet 2, og tilsett eggene.

Trinn 11

Bland til deigen formes til en ball.

Trinn 12

Bytt fra flatvisp til eltekrok. Elt deigen på hastighet 2 i 4 minutter.

Trinn 13

Dryss over mel, pakk deigen inn i plastfolie, og sett den i kjøleskapet i 30 minutter. Dryss mel over deigen igjen, og kna for hånd i 1 minutt.

Trinn 14

Fest pastaplaterullen til kjøkkenmaskinen. Sett tykkelsen til 1.

Trinn 15

Gjør deigen mer fleksibel ved å rulle den flere ganger på hastighet 2.

Trinn 16

Brett pastaplatene dobbelt før du mater dem inn i platerullen igjen.

Trinn 17

Still inn tykkelsen på 2, og gjenta det siste trinnet.

Trinn 18

Gjør det samme for tykkelse 3.

Trinn 19

Skjær pastaplatene slik at de passer til din lasagneform.

Trinn 20

Kok pastaplatene i 30 sekunder i nesten kokende vann.

Trinn 21

Legg et lag med pasta i bunnen av den ildfaste formen. Hell over et lag med lasagnesaus, etterfulgt av et lag med béchamelsaus. Tilsett parmesanost. Gjenta prosessen til formen er full.

Trinn 22

Avslutt med et lag béchamelsaus, og dryss over godt med parmesan.

Trinn 23

Stek lasagnen i forvarmet ovn på 200 ºC i 35 minutter.

Min ønskeliste

Du må være pålogget for å bruke ønskelisten.

Gå til kontoen din

Velg et annet produkt

Sammenlign

Sammenlign produkter

Du kan ikke sammenligne flere enn tre produkter. Fjern ett produkt før du legger til et nytt.