Denne delikate lavendel- og honningiskremen er søt og velduftende. Nyt den på en solrik sommerkveld.
Ingredienser
Trinn 1
Sett KitchenAid-iskrembollen i fryseren i 24 timer.
Trinn 2
Lag honningkaramellen. Ha honning, brunt sukker og smør i en kjele på middels høy varme. Kok opp blandingen mens du visper konstant.
Trinn 3
Fjern deretter kjelen fra varmen, og visp inn kremfløte, 1 ½ ts vaniljeekstrakt og salt. Hell blandingen i en bolle, dekk den til med plastfolie, og avkjøl den helt.
Trinn 4
Lag lavendelsirup. Ha vann og lavendelknopper i en kjele, og kok opp. Reduser varmen til middels lav.
Trinn 5
Tilsett sukker, og visp forsiktig for å løse opp. La blandingen koke i 5 minutter. Hell blandingen gjennom en finmasket sil for å fjerne lavendelknoppene, og rør deretter inn den resterende ene teskjeen med vanilje, og avkjøl sirupen helt.
Trinn 6
Lag basen. Sett vispen i KitchenAid-kjøkkenmaskinen, og ha eggeplommer og sukker i blandebollen. Still apparatet inn på hastighet 4, og visp blandingen til den er lett og luftig, ca. 2 minutter. Sett til siden.
Trinn 7
Hell melken og lavendelknoppene i en kjele, og varm på middels varme til blandingen begynner å dampe lett. Fjern 100 ml av den varme melken fra kjelen, og visp den sakte inn i eggeplommeblandingen.
Trinn 8
Hell deretter den tempererte eggeplommeblandingen tilbake i kjelen mens du visper konstant. Øk varmen til middels høy.
Trinn 9
Rør hele tiden med en slikkepott, og pass på at den ikke brenner seg i bunnen. Kok til blandingen tykner og dekker slikkepotten. BLANDINGEN MÅ IKKE KOKE. Fjern blandingen fra varmen, og visp inn kremfløte og vanilje. Sil blandingen gjennom en finmasket sil. Dekk bollen med plastfolie slik at den berører overflaten av blandingen, og avkjøl den i minst 2 timer.
Trinn 10
Når du er klar til å kverne iskremen, tar du iskrembollen ut av fryseren og låser den på plass på kjøkkenmaskinen. Sett rørevingen i bollen, og hell lavendelblandingen i bollen. Lås mikserhodet, vri hastigheten til Rør, og sett tidtakeren på 20 minutter.
Trinn 11
Når isen har kvernet i 10 minutter, tilsetter du 60 ml lavendelsirup. Når det er 1 minutt igjen av kvernetiden, tilsetter du dadler og 1 ss honningkaramell.
Trinn 12
Slå av maskinen, og legg iskrem og karamell lagvis i tre lag i en lufttett beholder. Avslutt med litt karamell. Frys i 6–8 timer.
Våre mest populære retter
Del gleden over disse velprøvde oppskriftene som frister smaksløkene. De er elsket av hobbykokker, og du vil nesten ha like stor glede av de fornøyde smilene rundt spisebordet som av de deilige smakene.
Trinn 1
Sett KitchenAid-iskrembollen i fryseren i 24 timer.
Trinn 2
Lag honningkaramellen. Ha honning, brunt sukker og smør i en kjele på middels høy varme. Kok opp blandingen mens du visper konstant.
Trinn 3
Fjern deretter kjelen fra varmen, og visp inn kremfløte, 1 ½ ts vaniljeekstrakt og salt. Hell blandingen i en bolle, dekk den til med plastfolie, og avkjøl den helt.
Trinn 4
Lag lavendelsirup. Ha vann og lavendelknopper i en kjele, og kok opp. Reduser varmen til middels lav.
Trinn 5
Tilsett sukker, og visp forsiktig for å løse opp. La blandingen koke i 5 minutter. Hell blandingen gjennom en finmasket sil for å fjerne lavendelknoppene, og rør deretter inn den resterende ene teskjeen med vanilje, og avkjøl sirupen helt.
Trinn 6
Lag basen. Sett vispen i KitchenAid-kjøkkenmaskinen, og ha eggeplommer og sukker i blandebollen. Still apparatet inn på hastighet 4, og visp blandingen til den er lett og luftig, ca. 2 minutter. Sett til siden.
Trinn 7
Hell melken og lavendelknoppene i en kjele, og varm på middels varme til blandingen begynner å dampe lett. Fjern 100 ml av den varme melken fra kjelen, og visp den sakte inn i eggeplommeblandingen.
Trinn 8
Hell deretter den tempererte eggeplommeblandingen tilbake i kjelen mens du visper konstant. Øk varmen til middels høy.
Trinn 9
Rør hele tiden med en slikkepott, og pass på at den ikke brenner seg i bunnen. Kok til blandingen tykner og dekker slikkepotten. BLANDINGEN MÅ IKKE KOKE. Fjern blandingen fra varmen, og visp inn kremfløte og vanilje. Sil blandingen gjennom en finmasket sil. Dekk bollen med plastfolie slik at den berører overflaten av blandingen, og avkjøl den i minst 2 timer.
Trinn 10
Når du er klar til å kverne iskremen, tar du iskrembollen ut av fryseren og låser den på plass på kjøkkenmaskinen. Sett rørevingen i bollen, og hell lavendelblandingen i bollen. Lås mikserhodet, vri hastigheten til Rør, og sett tidtakeren på 20 minutter.
Trinn 11
Når isen har kvernet i 10 minutter, tilsetter du 60 ml lavendelsirup. Når det er 1 minutt igjen av kvernetiden, tilsetter du dadler og 1 ss honningkaramell.
Trinn 12
Slå av maskinen, og legg iskrem og karamell lagvis i tre lag i en lufttett beholder. Avslutt med litt karamell. Frys i 6–8 timer.