Forrige side
Sunt

Lime- og kokosnøtt risgrøt med bringebær

Ha 1 kopp (240 ml) kokosmelk, revet kokosnøtt, lønnesirup, skall av lime, limesaft, ingefær, vanlinje og salt i blenderkolben på din KitchenAid® Power Plus®-blender, blokker lokket, og la maskinen gå på høy hastighet i mellom 30 og 60 sekunder, til blandingen er glatt og kremet.

Begynn å lage mat

Verktøy

Detaljer

12

Ingredienser

9

Slik gjør du

Ingredienser

  • 420 mlkokosmelk i boks (1 boks på 400 ml)
  • 70 gusøtet revet kokosnøtt
  • 60 mlren lønnesirup
  • ¼teskje fint raspet limeskall
  • 60 mlsaft av fersk lime
  • 2spiseskjeer finhakket ingefær
  • 2teskjeer naturlig vaniljeekstrakt
  • En klypehavsalt
  • 450 gkokt brun ris (myk, men ikke helt bløt)
  • 3spiseskjeer virgin kokosnøttolje
  • 160 gferske bringebær
  • 15 gkokosnøttflak
Lag det nå
  • Skritt 1

    Ha 1 kopp (240 ml) kokosmelk, revet kokosnøtt, lønnesirup, skall av lime, limesaft, ingefær, vanlinje og salt i blenderkolben på din KitchenAid® Power Plus®-blender, blokker lokket, og la maskinen gå på høy hastighet i mellom 30 og 60 sekunder, til blandingen er glatt og kremet.

  • Skritt 2

    Ha i 1 1/2 kopp (225 g) kokt ris, blokker lokket og la maskinen gå på variable hastighet 4 i 10 skeunder, til blandingen er grovt kremet.

  • Skritt 3

    (Vær forsiktig med å ikke kjøre maskinen for lenge. Dersom blandingen blir for glatt, blir grøten nemlig klebete.)

  • Skritt 4

    I en kasserolle over middels varme, smelt kokosnøttolje, og ha i risblandingen. La dette småkoke i ca. 1 minutt.

  • Skritt 5

    Sett varmen ned til middels-lav, og bland inn den resterende 1 1/2 koppen (225 g) med kokt ris og den resterende 3/4 koppen (180 ml) med kokosmelk.

  • Skritt 6

    Rør i ca. 2 minutter, til blandingen blir litt tykkere, men fremdeles er kremet og løs i konsistensen.

  • Skritt 7

    Blandingen vil raskt bli tykkere dersom den koker et minutt, og dersom du koker den lenger, vil grøten bli tørr.

  • Skritt 8

    Del grøten jevnt mellom fire boller, og avslutt med 1 spiseskje ristet kokosnøttflak og 1/4 kopp (40 g) ferske bringebær.

  • Skritt 9

    Server øyeblikkelig.

Våre mest populære retter

Del gleden over disse velprøvde oppskriftene som frister smaksløkene. De er elsket av hobbykokker, og du vil nesten ha like stor glede av de fornøyde smilene rundt spisebordet som av de deilige smakene.

Lime- og kokosnøtt risgrøt med bringebær

Skritt 1

Ha 1 kopp (240 ml) kokosmelk, revet kokosnøtt, lønnesirup, skall av lime, limesaft, ingefær, vanlinje og salt i blenderkolben på din KitchenAid® Power Plus®-blender, blokker lokket, og la maskinen gå på høy hastighet i mellom 30 og 60 sekunder, til blandingen er glatt og kremet.

Skritt 2

Ha i 1 1/2 kopp (225 g) kokt ris, blokker lokket og la maskinen gå på variable hastighet 4 i 10 skeunder, til blandingen er grovt kremet.

Skritt 3

(Vær forsiktig med å ikke kjøre maskinen for lenge. Dersom blandingen blir for glatt, blir grøten nemlig klebete.)

Skritt 4

I en kasserolle over middels varme, smelt kokosnøttolje, og ha i risblandingen. La dette småkoke i ca. 1 minutt.

Skritt 5

Sett varmen ned til middels-lav, og bland inn den resterende 1 1/2 koppen (225 g) med kokt ris og den resterende 3/4 koppen (180 ml) med kokosmelk.

Skritt 6

Rør i ca. 2 minutter, til blandingen blir litt tykkere, men fremdeles er kremet og løs i konsistensen.

Skritt 7

Blandingen vil raskt bli tykkere dersom den koker et minutt, og dersom du koker den lenger, vil grøten bli tørr.

Skritt 8

Del grøten jevnt mellom fire boller, og avslutt med 1 spiseskje ristet kokosnøttflak og 1/4 kopp (40 g) ferske bringebær.

Skritt 9

Server øyeblikkelig.

Min ønskeliste

Du må være pålogget for å bruke ønskelisten.

Gå til kontoen din

Velg et annet produkt

Sammenlign

Sammenlign produkter

Du kan ikke sammenligne flere enn tre produkter. Fjern ett produkt før du legger til et nytt.