Ingredienser
Trinn 1
Forvarm ovnen til 220 °C. Skjær auberginen i to på langs, dryss olivenolje over hver halvpart, og bruk hendene til å fordele oljen jevnt utover. Legg de halve auberginene med snittsiden ned på et stekebrett og stek i ovnen i 30–35 minutter, til skinnet kollapser.
Trinn 2
Ta auberginene ut av ovnen. Når de har blitt litt avkjølt, plasserer du en finmasket sikt over en skål og skraper aubergineinnmaten over i sikten. La auberginekjøttet hvile i 10 minutter, men press på det et par ganger mens det hviler.
Trinn 3
Ha auberginekjøttet og de andre ingrediensene i blenderen. Skru på hastighet 3, og blend i 20 sekunder, til blandingen er glatt. Topp med litt olivenolje, røkt paprika og sitronskall.
Trinn 4
For å lage naan blander du håndvarmt vann, gjær og honning i en stor skål og pisker forsiktig. La blandingen stå i 5 minutter, til den skummer.
Trinn 5
Tilsett hvetemel, olivenolje, yoghurt, melk, salt, finhakket hvitløk, anisfrø og mel i kjøkkenmaskinen. Hell deretter i gjærvæsken. Bruk eltekroken og skru på kjøkkenmaskinen på hastighet 2 i 30 sekunder. Øk til hastighet 6, og elt i 3–4 minutter, til deigen er glatt og smidig.
Trinn 6
Ta deigen ut av kjøkkenmaskinen, form en ball, og legg deigen i en smurt, middels stor skål. Dekk med plastfolie, og la heve på et lunt sted til deigen har doblet seg i størrelse.
Trinn 7
Når deigen har hevet, deler du den i 6 emner. Kjevle hvert emne ut på en melet arbeidsflate til det er ½ cm tykt. Emnene skal passe i støpejernspannen din.
Trinn 8
Smelt smøret i en liten skål. Bland inn én spiseskje finhakket persille. Ha skålen og en bakepensel klar ved siden av komfyren.
Trinn 9
Varm opp stekepannen til den er rykende varm. Stek hvert naanbrød i den tørre pannen i 2–3 minutter, til de bobler og er gyllenbrune. Snu og stek på den andre siden i 2–3 minutter til. Rett før du tar naanbrødet ut av pannen, pensler du toppen med smeltet persillesmør. Ta deretter brødet ut av stekepannen, og smør den andre siden med rikelig persillesmør før du setter det til side. Server brødene varme, med baba ganousj.
Våre mest populære retter
Del gleden over disse velprøvde oppskriftene som frister smaksløkene. De er elsket av hobbykokker, og du vil nesten ha like stor glede av de fornøyde smilene rundt spisebordet som av de deilige smakene.
Trinn 1
Forvarm ovnen til 220 °C. Skjær auberginen i to på langs, dryss olivenolje over hver halvpart, og bruk hendene til å fordele oljen jevnt utover. Legg de halve auberginene med snittsiden ned på et stekebrett og stek i ovnen i 30–35 minutter, til skinnet kollapser.
Trinn 2
Ta auberginene ut av ovnen. Når de har blitt litt avkjølt, plasserer du en finmasket sikt over en skål og skraper aubergineinnmaten over i sikten. La auberginekjøttet hvile i 10 minutter, men press på det et par ganger mens det hviler.
Trinn 3
Ha auberginekjøttet og de andre ingrediensene i blenderen. Skru på hastighet 3, og blend i 20 sekunder, til blandingen er glatt. Topp med litt olivenolje, røkt paprika og sitronskall.
Trinn 4
For å lage naan blander du håndvarmt vann, gjær og honning i en stor skål og pisker forsiktig. La blandingen stå i 5 minutter, til den skummer.
Trinn 5
Tilsett hvetemel, olivenolje, yoghurt, melk, salt, finhakket hvitløk, anisfrø og mel i kjøkkenmaskinen. Hell deretter i gjærvæsken. Bruk eltekroken og skru på kjøkkenmaskinen på hastighet 2 i 30 sekunder. Øk til hastighet 6, og elt i 3–4 minutter, til deigen er glatt og smidig.
Trinn 6
Ta deigen ut av kjøkkenmaskinen, form en ball, og legg deigen i en smurt, middels stor skål. Dekk med plastfolie, og la heve på et lunt sted til deigen har doblet seg i størrelse.
Trinn 7
Når deigen har hevet, deler du den i 6 emner. Kjevle hvert emne ut på en melet arbeidsflate til det er ½ cm tykt. Emnene skal passe i støpejernspannen din.
Trinn 8
Smelt smøret i en liten skål. Bland inn én spiseskje finhakket persille. Ha skålen og en bakepensel klar ved siden av komfyren.
Trinn 9
Varm opp stekepannen til den er rykende varm. Stek hvert naanbrød i den tørre pannen i 2–3 minutter, til de bobler og er gyllenbrune. Snu og stek på den andre siden i 2–3 minutter til. Rett før du tar naanbrødet ut av pannen, pensler du toppen med smeltet persillesmør. Ta deretter brødet ut av stekepannen, og smør den andre siden med rikelig persillesmør før du setter det til side. Server brødene varme, med baba ganousj.