Trinn 1
Legg Digestive-kjeksene i foodprocessoren. Bland på hastighet 2 til kjeksene får brødsmulekonsistens. Tilsett 1 ss sukker og smeltet smør, og bland i 1 minutt på hastighet 2 til alt er godt blandet.
Trinn 2
Kle bunnen av en springform (23 cm) med et firkantet stykke bakepapir – fest siden på springformen på bunnen (overskuddet av papiret stikker ut av bunnen).
Trinn 3
Trykk kjeksblandingen ned i bunnen av formen. Stek i 10 minutter på 180 °C. Ta den ut av ovnen, og la den avkjøles litt.
Trinn 4
Ha kremost i bollen til en kjøkkenmaskin med flatvisp. Vri hastighetsspaken til 2. Pisk kremosten i 2 minutter. Tilsett sukkeret gradvis, og miks blandingen til sukkeret er helt blandet inn.
Trinn 5
Tilsett mel, vaniljeekstrakt og sitronjuice, og visp i ett minutt til.
Trinn 6
Bytt fra flatvisp til ballongvisp. Tilsett 3 egg. Visp blandingen i 2 minutter på hastighet 2. Skrap ned i bollen et par ganger slik at blandingen blir så jevn som mulig.
Trinn 7
Tilsett rømme, og fortsett å vispe i ett minutt til.
Trinn 8
Pensle sidene på formen med litt smør, og kle med bakepapir. Hell kremostblandingen over i formen.
Trinn 9
Stek i 15 minutter på 180 °C. Senk temperaturen til 110 °C, og stek i 45 minutter til. Slå av ovnen, og la ostekaken avkjøles i ovnen i 2 timer.
Tips
Topp ostekaken med rømme blandet med sukker og sitronjuice.
Våre mest populære retter
Del gleden over disse velprøvde oppskriftene som frister smaksløkene. De er elsket av hobbykokker, og du vil nesten ha like stor glede av de fornøyde smilene rundt spisebordet som av de deilige smakene.
Trinn 1
Legg Digestive-kjeksene i foodprocessoren. Bland på hastighet 2 til kjeksene får brødsmulekonsistens. Tilsett 1 ss sukker og smeltet smør, og bland i 1 minutt på hastighet 2 til alt er godt blandet.
Trinn 2
Kle bunnen av en springform (23 cm) med et firkantet stykke bakepapir – fest siden på springformen på bunnen (overskuddet av papiret stikker ut av bunnen).
Trinn 3
Trykk kjeksblandingen ned i bunnen av formen. Stek i 10 minutter på 180 °C. Ta den ut av ovnen, og la den avkjøles litt.
Trinn 4
Ha kremost i bollen til en kjøkkenmaskin med flatvisp. Vri hastighetsspaken til 2. Pisk kremosten i 2 minutter. Tilsett sukkeret gradvis, og miks blandingen til sukkeret er helt blandet inn.
Trinn 5
Tilsett mel, vaniljeekstrakt og sitronjuice, og visp i ett minutt til.
Trinn 6
Bytt fra flatvisp til ballongvisp. Tilsett 3 egg. Visp blandingen i 2 minutter på hastighet 2. Skrap ned i bollen et par ganger slik at blandingen blir så jevn som mulig.
Trinn 7
Tilsett rømme, og fortsett å vispe i ett minutt til.
Trinn 8
Pensle sidene på formen med litt smør, og kle med bakepapir. Hell kremostblandingen over i formen.
Trinn 9
Stek i 15 minutter på 180 °C. Senk temperaturen til 110 °C, og stek i 45 minutter til. Slå av ovnen, og la ostekaken avkjøles i ovnen i 2 timer.
Tips
Topp ostekaken med rømme blandet med sukker og sitronjuice.