Ingredienser
Trinn 1
Forvarm ovnen til 180°C. Legg et stekebrett dekket med et stort ark aluminiumsfolie på rillen under den du vil bake kaken på. Dermed fanger du opp eventuell væske som bobler ut mens kaken stekes.
Trinn 2
Lag karamellbunnen. Smelt smør i en gryte over middels høy varme. Når smøret er smeltet, tilsetter du brunt sukker og honning. Rør forsiktig til sukkeret er oppløst. Kok opp blandingen, demp varmen til middels høy, og la koke i ett minutt til.
Trinn 3
Ta gryten av varmen, pisk og smør deretter karamellen jevnt utover bunnen i en rund kakeform på 22–24 cm i diameter. Legg pærene utover i et pent mønster. Sett til siden.
Trinn 4
Bland sammen hvetemel, maisenna, bakepulver, natron og salt i en middels stor bakebolle. Sett til siden. I en annen liten bolle pisker du sammen kjernemelk (eller skummet kulturmelk), egg og honning.
Trinn 5
Ha smøret i kjøkkenmaskinbollen, fest flatvispen til kjøkkenmaskinen, og pisk smøret på hastighet 6 i ett minutt. Reduser hastigheten til 4, og hell sakte i farinsukkeret. Når du har tilsatt alt sukkeret, øker du hastigheten til 6 igjen og fortsetter å piske i omtrent 3 minutter, til blandingen er lett og luftig. Tilsett vanilje.
Trinn 6
Reduser kjøkkenmaskinens hastighet til 2, og tilsett vekselvis det tørre og det våte. Start og avslutt med melblandingen. For hver porsjon du tilsetter, pisker du til ingrediensene akkurat er blandet inn. Fordel kakerøren jevnt utover pærene.
Trinn 7
Stek i rundt 50 minutter, eller til det ikke sitter røre igjen på en pinne når du stikker den inn i midten av kaken. (Hvis toppen av kaken er blitt mørk, men den ikke er gjennomstekt, kan du dekke kaken med litt aluminiumsfolie resten av steketiden.)
Trinn 8
Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle på rist i 5 minutter før du hvelver kaken over på et fat med kant (til å fange sausen) og fjerner formen. Kan serveres varm eller avkjølt.
Våre mest populære retter
Del gleden over disse velprøvde oppskriftene som frister smaksløkene. De er elsket av hobbykokker, og du vil nesten ha like stor glede av de fornøyde smilene rundt spisebordet som av de deilige smakene.
Trinn 1
Forvarm ovnen til 180°C. Legg et stekebrett dekket med et stort ark aluminiumsfolie på rillen under den du vil bake kaken på. Dermed fanger du opp eventuell væske som bobler ut mens kaken stekes.
Trinn 2
Lag karamellbunnen. Smelt smør i en gryte over middels høy varme. Når smøret er smeltet, tilsetter du brunt sukker og honning. Rør forsiktig til sukkeret er oppløst. Kok opp blandingen, demp varmen til middels høy, og la koke i ett minutt til.
Trinn 3
Ta gryten av varmen, pisk og smør deretter karamellen jevnt utover bunnen i en rund kakeform på 22–24 cm i diameter. Legg pærene utover i et pent mønster. Sett til siden.
Trinn 4
Bland sammen hvetemel, maisenna, bakepulver, natron og salt i en middels stor bakebolle. Sett til siden. I en annen liten bolle pisker du sammen kjernemelk (eller skummet kulturmelk), egg og honning.
Trinn 5
Ha smøret i kjøkkenmaskinbollen, fest flatvispen til kjøkkenmaskinen, og pisk smøret på hastighet 6 i ett minutt. Reduser hastigheten til 4, og hell sakte i farinsukkeret. Når du har tilsatt alt sukkeret, øker du hastigheten til 6 igjen og fortsetter å piske i omtrent 3 minutter, til blandingen er lett og luftig. Tilsett vanilje.
Trinn 6
Reduser kjøkkenmaskinens hastighet til 2, og tilsett vekselvis det tørre og det våte. Start og avslutt med melblandingen. For hver porsjon du tilsetter, pisker du til ingrediensene akkurat er blandet inn. Fordel kakerøren jevnt utover pærene.
Trinn 7
Stek i rundt 50 minutter, eller til det ikke sitter røre igjen på en pinne når du stikker den inn i midten av kaken. (Hvis toppen av kaken er blitt mørk, men den ikke er gjennomstekt, kan du dekke kaken med litt aluminiumsfolie resten av steketiden.)
Trinn 8
Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle på rist i 5 minutter før du hvelver kaken over på et fat med kant (til å fange sausen) og fjerner formen. Kan serveres varm eller avkjølt.