Forrige side
Sunt

Overflodsbolle med cashewsaus og karri

Kos ris, vann og salt i en riskoker, eller kok risen på komfyren ved å blande ris, vann og salt i en middels stor kasserolle. Kok opp, sett ned varmen og når væsken småkoker, legg over et lokk. Kok risen med lokket på i ca. 45 minutter. Risen skal være godt kokt og litt seig.

Begynn å lage mat

Verktøy

Detaljer

29

Ingredienser

11

Slik gjør du

Ingredienser

  • 380 gbrun ris
  • 960 mlfiltrert vann
  • 1 teskjehavsalt
  • 7 gfint oppskåret flatbladet persille
  • 1 spiseskjesaft av fersk sitron
  • 1/8 teskjeferskt kvernet sort pepper
  • 1stor blomkål, oppskåret i små buketter
  • 3 spiseskjeerextra-virgin olivenolje
  • 1/2 teskjehavsalt
  • 10rosenkål
  • 1 spiseskjeextra-virgin olivenolje
  • 1/8 teskjenaturlig salt
  • 1 spiseskjedruekjerne- eller olivenolje
  • 150 ggul løk i terninger
  • 3finhakkede hviløkkløfter
  • 1 koppfiltrert vann
  • 210 gråe, usaltede cashewnøtter
  • 1 teskjefinhakket fersk ingefær
  • 1/2krydret, gult karripulver
  • 1/8 teskjekajennepepper
  • 440 gskylte og avrente kikerter
  • 2 spiseskjeerextra-virgin olivenolje
  • 1/4 lite hodeoppskåret rød kål
  • 1/4 teskjehavsalt
  • klypeferskt kvernet sort pepper
  • 2middels store avokadoer, uten steiner, skrellet og i skiver
  • 140 gknuste rå eller grillede cashewnøtter
  • 7 gflatbladet persille
  • 1lime, kuttet opp i 6 båter
Lag det nå
  • Skritt 1

    Kos ris, vann og salt i en riskoker, eller kok risen på komfyren ved å blande ris, vann og salt i en middels stor kasserolle. Kok opp, sett ned varmen og når væsken småkoker, legg over et lokk. Kok risen med lokket på i ca. 45 minutter. Risen skal være godt kokt og litt seig.

  • Skritt 2

    Dersom risen er kokt, men det fremdeles er vann igjen i kasserollen, hell ut dette.

  • Skritt 3

    Dersom risen ikke er helt kokt, sett lokket tilbake på plass (dersom det fortsatt er vann igjen i kasserollen), og kok i ytterligere 10 minutter, ca.

  • Skritt 4

    Når risen er kokt, fjern kasserollen fra varmen, fjern ikke lokket, og la stå i ca. 15 minutter. Rør rundt med en gaffel, og ha på persille og sitronsaft. Tilføy salt og pepper etter smak.

  • Skritt 5

    Stekt blomkål lages ved å varme opp ovnen til 220 °C, og legg silikonbelagt bakepapir på en plate.

  • Skritt 6

    Ha blomkålskivene i en stor blandebolle. Bland skivene forsiktig med olivenolje, salt og pepper til de er jevnt tildekket, og legg dem i ett lag på bakepapiret. Stek i 15 minutter, snu skivene, og stek dem videre i 10 til 15 minutter, til blomkålen er lett karamellisert i kantene, og den er blitt myk. Ta blomkålen ut av ovnen, og krydre med salt og pepper, etter smak.

  • Skritt 7

    Sett ovnstemperaturen ned til 180 °c, og legg et nytt silikonbelagt bakepapir på en plate, for å steke rosenkål-chipsen.

  • Skritt 8

    Skjær av bunnen av hver rosenkål, og fjern de ytterste bladene. Skjær av litt mer av bunnen, og fjern nok et lag blader. Fortsett med å skjære opp på denne måten til du kommer inn til det innerste laget.

  • Skritt 9

    Cashewsausen lager du ved å sautere løk og hvitløk i en gryte på middels høy varme i ca. 5 minutter, helt til løken blir myk og gjennomsiktig. Ha løkblandingen over i blenderkolben på din KitchenAid® Power Plus®-blender, og bland med salt, vann, cashewnøtter, sitronsaft, ingefær, karripulver og kajennepepper. Blokker lokket og la maskinen gå på variabel hastighet 10 i mellom 30 og 60 sekunder til blandingen blir glatt og kremet. Føy til ingefær, karripulver og kajennepepper etter smak. Sett til side.

  • Skritt 10

    I en bolle blander du kikerter med olivenolje, salt og pepper. Sett til side.

  • Skritt 11

    I en bolle blander du rødkål med persille, sitronsaft, salt og pepper.

Våre mest populære retter

Del gleden over disse velprøvde oppskriftene som frister smaksløkene. De er elsket av hobbykokker, og du vil nesten ha like stor glede av de fornøyde smilene rundt spisebordet som av de deilige smakene.

Overflodsbolle med cashewsaus og karri

Skritt 1

Kos ris, vann og salt i en riskoker, eller kok risen på komfyren ved å blande ris, vann og salt i en middels stor kasserolle. Kok opp, sett ned varmen og når væsken småkoker, legg over et lokk. Kok risen med lokket på i ca. 45 minutter. Risen skal være godt kokt og litt seig.

Skritt 2

Dersom risen er kokt, men det fremdeles er vann igjen i kasserollen, hell ut dette.

Skritt 3

Dersom risen ikke er helt kokt, sett lokket tilbake på plass (dersom det fortsatt er vann igjen i kasserollen), og kok i ytterligere 10 minutter, ca.

Skritt 4

Når risen er kokt, fjern kasserollen fra varmen, fjern ikke lokket, og la stå i ca. 15 minutter. Rør rundt med en gaffel, og ha på persille og sitronsaft. Tilføy salt og pepper etter smak.

Skritt 5

Stekt blomkål lages ved å varme opp ovnen til 220 °C, og legg silikonbelagt bakepapir på en plate.

Skritt 6

Ha blomkålskivene i en stor blandebolle. Bland skivene forsiktig med olivenolje, salt og pepper til de er jevnt tildekket, og legg dem i ett lag på bakepapiret. Stek i 15 minutter, snu skivene, og stek dem videre i 10 til 15 minutter, til blomkålen er lett karamellisert i kantene, og den er blitt myk. Ta blomkålen ut av ovnen, og krydre med salt og pepper, etter smak.

Skritt 7

Sett ovnstemperaturen ned til 180 °c, og legg et nytt silikonbelagt bakepapir på en plate, for å steke rosenkål-chipsen.

Skritt 8

Skjær av bunnen av hver rosenkål, og fjern de ytterste bladene. Skjær av litt mer av bunnen, og fjern nok et lag blader. Fortsett med å skjære opp på denne måten til du kommer inn til det innerste laget.

Skritt 9

Cashewsausen lager du ved å sautere løk og hvitløk i en gryte på middels høy varme i ca. 5 minutter, helt til løken blir myk og gjennomsiktig. Ha løkblandingen over i blenderkolben på din KitchenAid® Power Plus®-blender, og bland med salt, vann, cashewnøtter, sitronsaft, ingefær, karripulver og kajennepepper. Blokker lokket og la maskinen gå på variabel hastighet 10 i mellom 30 og 60 sekunder til blandingen blir glatt og kremet. Føy til ingefær, karripulver og kajennepepper etter smak. Sett til side.

Skritt 10

I en bolle blander du kikerter med olivenolje, salt og pepper. Sett til side.

Skritt 11

I en bolle blander du rødkål med persille, sitronsaft, salt og pepper.

Min ønskeliste

Du må være pålogget for å bruke ønskelisten.

Gå til kontoen din

Velg et annet produkt

Sammenlign

Sammenlign produkter

Du kan ikke sammenligne flere enn tre produkter. Fjern ett produkt før du legger til et nytt.