Forrige side
Fra matskapet

Pizza bianca

Brød/pizza

Den beste hvite pizzaen du noen gang kommer til å lage.

Begynn å lage mat

Detaljer

12

Ingredienser

16

Slik gjør du

Tid

75'

Forberedning

20'

Tilberedelse

95'

Total

Ingredienser

Hvor mange porsjoner?

  • 150 gmeltype 00
  • 17 gdurumhvete (semolina)
  • 1 ssolivenolje
  • 2 gtørrgjær
  • 1/3 tssukker
  • 1/4 tssalt
  • 100 mllunkent vann
  • 80 gricotta
  • 66 grevet mozzarella
  • 16 grevet parmesanost
  • 25 gparmaskinke
  • 8 gruccolasalat
  • 300 gmeltype 00
  • 34 gdurumhvete (semolina)
  • 2 ssolivenolje
  • 4 gtørrgjær
  • 2/3 tssukker
  • 1/2 tssalt
  • 200 mllunkent vann
  • 160 gricotta
  • 132 grevet mozzarella
  • 32 grevet parmesanost
  • 50 gparmaskinke
  • 16 gruccolasalat
  • 450 gmeltype 00
  • 50 gdurumhvete (semolina)
  • 3 ssolivenolje
  • 6 gtørrgjær
  • 1 tssukker
  • 3/4 tssalt
  • 300 mllunkent vann
  • 240 gricotta
  • 200 grevet mozzarella
  • 50 grevet parmesanost
  • 75 gparmaskinke
  • 25 gruccolasalat
Lag det nå
  • Trinn 1

    Tilsett gjæren i bollen på kjøkkenmaskinen. Hell det lunkne vannet over. Bland med en gaffel til gjæren er oppløst og skummende.

  • Trinn 2

    Tilsett mel, durumhvete, sukker, salt og olivenolje i bollen.

  • Trinn 3

    Fest eltekroken på kjøkkenmaskinen.

  • Trinn 4

    Bland i ett minutt på hastighet 2 til en klebrig deig dannes.

  • Trinn 5

    Elt deigen på hastighet 2 i åtte minutter. Deigen skal være glatt og svampaktig.

  • Trinn 6

    Hvelv deigen over på et melet underlag. Deretter deler du deigen i to like deler.

  • Trinn 7

    Form hver del til en ball ved å trykke forsiktig opp på midten og klemme av bunnen.

  • Trinn 8

    Legg den på et melet underlag, og ta på litt olivenolje.

  • Trinn 9

    Dekk til med et fuktig håndkle og la deigen heve i 45 minutter.

  • Trinn 10

    Ta opp deigen og før den forsiktig over knokene på begge hender. Roter deigen slik at tyngdekraften strekker den ut i en sirkel. Strekk deigen lenger ut på overflaten, og press på kantene med fingertuppene, slik at du får en kant på 1 cm. 

  • Trinn 11

    Tilsett ricotta, parmesanost og halvparten av den revne mozzarellaen i en liten bolle på kjøkkenmaskinen.

  • Trinn 12

    Fest flatvispen. Bland på hastighet 1 i 30 sekunder.

  • Trinn 13

    Fordel osteblandingen opp til kanten av pizzaene.

  • Trinn 14

    Legg på parmaskinke. Avslutt med den gjenværende revne mozzarellaen.

  • Trinn 15

    Pensle kanten av pizzaene med litt olivenolje. Stek ved 200 °C i ca. 15–20 minutter.

  • Trinn 16

    Topp med ruccolasalat, og server umiddelbart.

Våre mest populære retter

Del gleden over disse velprøvde oppskriftene som frister smaksløkene. De er elsket av hobbykokker, og du vil nesten ha like stor glede av de fornøyde smilene rundt spisebordet som av de deilige smakene.

Pizza bianca

Trinn 1

Tilsett gjæren i bollen på kjøkkenmaskinen. Hell det lunkne vannet over. Bland med en gaffel til gjæren er oppløst og skummende.

Trinn 2

Tilsett mel, durumhvete, sukker, salt og olivenolje i bollen.

Trinn 3

Fest eltekroken på kjøkkenmaskinen.

Trinn 4

Bland i ett minutt på hastighet 2 til en klebrig deig dannes.

Trinn 5

Elt deigen på hastighet 2 i åtte minutter. Deigen skal være glatt og svampaktig.

Trinn 6

Hvelv deigen over på et melet underlag. Deretter deler du deigen i to like deler.

Trinn 7

Form hver del til en ball ved å trykke forsiktig opp på midten og klemme av bunnen.

Trinn 8

Legg den på et melet underlag, og ta på litt olivenolje.

Trinn 9

Dekk til med et fuktig håndkle og la deigen heve i 45 minutter.

Trinn 10

Ta opp deigen og før den forsiktig over knokene på begge hender. Roter deigen slik at tyngdekraften strekker den ut i en sirkel. Strekk deigen lenger ut på overflaten, og press på kantene med fingertuppene, slik at du får en kant på 1 cm. 

Trinn 11

Tilsett ricotta, parmesanost og halvparten av den revne mozzarellaen i en liten bolle på kjøkkenmaskinen.

Trinn 12

Fest flatvispen. Bland på hastighet 1 i 30 sekunder.

Trinn 13

Fordel osteblandingen opp til kanten av pizzaene.

Trinn 14

Legg på parmaskinke. Avslutt med den gjenværende revne mozzarellaen.

Trinn 15

Pensle kanten av pizzaene med litt olivenolje. Stek ved 200 °C i ca. 15–20 minutter.

Trinn 16

Topp med ruccolasalat, og server umiddelbart.

Min ønskeliste

Du må være pålogget for å bruke ønskelisten.

Gå til kontoen din

Velg et annet produkt

Sammenlign

Sammenlign produkter

Du kan ikke sammenligne flere enn tre produkter. Fjern ett produkt før du legger til et nytt.