Ingredienser
Trinn 1 - FORBERED FYLLET
Finhakk kål, eller bruk en foodprosessor til å bearbeide det til biter på størrelse med konfetti. Ikke overbearbeid den – den trenger bare et par pulseringer. Overfør til en sil satt over en stor bolle. Dryss ¼ ts salt over den hakkede kålen, og bland lett. La det stå i 20 minutter. Klem forsiktig på kålen for å presse ut så mye vann du kan.
Trinn 2
Kvern svinenakke med en KitchenAid-kjøkkenmaskin utstyrt med kjøttkverntilbehøret. Den middels store kniven fungerer best for dette.
Trinn 3
Ha kål, kvernet svinekjøtt, ingefær, hvitløk, gressløk, soyasaus, sesamolje og den resterende teskjeen (6 g) salt i en stor bolle, og bland grundig til alt er jevnt fordelt.
Trinn 4
Sett fyllet i kjøleskapet for å marinere til du trenger det.
Trinn 5 - FORBERED DEIGEN
Gjør klar alle verktøyene. Du trenger en panne drysset lett med maisstivelse, et fuktig kjøkkenhåndkle for å dekke til deigen, en lettmelet arbeidsflate for å skjære deigen, en 10 cm rund kutter og en plastpose for rester.
Trinn 6
Ha melet i bollen til kjøkkenmaskinen. Tilsett kokende varmt vann i melet. Sett bollen på kjøkkenmaskinen utstyrt med eltekrok.
Trinn 7
Start på hastighet 1 for å tilsette tørt mel. Still til hastighet 3, og elt i 5–8 minutter. Stopp maskinen, og skrap ned eventuelt tørt mel på sidene av bollen med en slikkepott. Deigen skal være klebrig, men ikke klissete, og den kommer ikke til å se helt glatt ut ennå. Sørg for at deigen er kjølig nok til å håndteres, og ta den deretter ut av bollen.
Trinn 8
Elt for hånd til en glatt skive. Klyp av eventuelle sømmer. Pakk inn i plastfolie, og sett den i kjøleskapet. La stå i minst 30 minutter eller opptil én time.
Trinn 9 - LAG OMSLAGENE
Fest pastarullen til kjøkkenmaskinen.
Trinn 10
Del deigen i fire deler, og ha den i plastfolie til den skal brukes. Klem ut én porsjon deig, akkurat nok til å få den inn i den tykkeste innstillingen #1 på pastarullen. Jobb med deigen gjennom de tynnere innstillingene til du når #8.
Trinn 11
Legg deigark på en overflate drysset lett med maisstivelse. Bruk en 10 cm rund kutter og skjær ut omslag så tett sammen som mulig. Dekk rundingene med det fuktige kjøkkenhåndkleet eller plastfolien, og samle deretter restene i en plastpose.
Trinn 12
Gjenta med den resterende deigen. Elt restene, og la deigen hvile i fem minutter før du ruller ut og skjærer opp. Du kan begynne å lage rosene mens du venter.
Trinn 13 - FORM DUMPLINGER
Fyll en liten bolle med vann. For hver dumpling plasserer du fire runde omslag i en rett linje på en lettdrysset overflate og sørger for at de overlapper på sidene med én cm. Fukt sidene der de overlapper, og trykk godt ned. Ha én teskje fyll i midten av hver runding. Fukt toppen av omslagene med fingeren langs hele veien. Ta den nederste kanten av omslagene og brett den opp over fyllet slik at deigen møtes på toppen. Forsegle alle kantene og deigen der den overlapper. Start i den ene enden og rull dumplinger helt til den andre enden. Pass på at du fukter den siste delen med vann for å forsegle.
Trinn 14
Når du er ferdig med dumplingene, legger du dem på en bakeplate med rosebladene vendt opp. Hvis dumplingene ser ut til å feste seg til hverandre eller til pannen, drysser du hvert lag med dumplinger med potetstivelse eller maisstivelse. Denne deigen klistrer seg til alt som er det minste fuktig.
Trinn 15 - LAG DIPPSAUSEN
Bland ingrediensene til dippsausen, og visp sammen. Smak og juster etter behov. Sett til siden.
Trinn 16 - STEK DUMPLINGER
For å steke dumplinger i stekepanne trenger du en nonstick-panne på 25 cm med lokk eller en karbonstålpanne. Varm 1 ½ ss rapsolje i pannen på middels varme, og spre den i pannen. Ha i fem eller seks rosedumplinger om gangen, med flatsiden ned og blomsterbladene opp, og stek til de er brune på bunnen, to til tre minutter. Tilsett nok varmt vann til det dekker en fjerdedel av dumplingene, dekk pannen med lokk, og la vannet koke bort til pannen er tørr og dumplingomslagene har myknet helt, 20 minutter. Ikke løft lokket for å se. Hvis vannet fordamper før de 20 minuttene er ute, tilsetter du litt til. Ta av lokket, øk varmen til middels høy, og la eventuelt overflødig vann koke bort. Dumplingene kan deretter bli sprøere på bunnen i enda et minutt eller to, avhengig av hvor sprø du liker dem.
Trinn 17
Server umiddelbart med dippsausen og ekstra chiliolje. Tørk pannen, og gjenta for å steke de resterende dumplingene.
Våre mest populære retter
Del gleden over disse velprøvde oppskriftene som frister smaksløkene. De er elsket av hobbykokker, og du vil nesten ha like stor glede av de fornøyde smilene rundt spisebordet som av de deilige smakene.
Trinn 1 - FORBERED FYLLET
Finhakk kål, eller bruk en foodprosessor til å bearbeide det til biter på størrelse med konfetti. Ikke overbearbeid den – den trenger bare et par pulseringer. Overfør til en sil satt over en stor bolle. Dryss ¼ ts salt over den hakkede kålen, og bland lett. La det stå i 20 minutter. Klem forsiktig på kålen for å presse ut så mye vann du kan.
Trinn 2
Kvern svinenakke med en KitchenAid-kjøkkenmaskin utstyrt med kjøttkverntilbehøret. Den middels store kniven fungerer best for dette.
Trinn 3
Ha kål, kvernet svinekjøtt, ingefær, hvitløk, gressløk, soyasaus, sesamolje og den resterende teskjeen (6 g) salt i en stor bolle, og bland grundig til alt er jevnt fordelt.
Trinn 4
Sett fyllet i kjøleskapet for å marinere til du trenger det.
Trinn 5 - FORBERED DEIGEN
Gjør klar alle verktøyene. Du trenger en panne drysset lett med maisstivelse, et fuktig kjøkkenhåndkle for å dekke til deigen, en lettmelet arbeidsflate for å skjære deigen, en 10 cm rund kutter og en plastpose for rester.
Trinn 6
Ha melet i bollen til kjøkkenmaskinen. Tilsett kokende varmt vann i melet. Sett bollen på kjøkkenmaskinen utstyrt med eltekrok.
Trinn 7
Start på hastighet 1 for å tilsette tørt mel. Still til hastighet 3, og elt i 5–8 minutter. Stopp maskinen, og skrap ned eventuelt tørt mel på sidene av bollen med en slikkepott. Deigen skal være klebrig, men ikke klissete, og den kommer ikke til å se helt glatt ut ennå. Sørg for at deigen er kjølig nok til å håndteres, og ta den deretter ut av bollen.
Trinn 8
Elt for hånd til en glatt skive. Klyp av eventuelle sømmer. Pakk inn i plastfolie, og sett den i kjøleskapet. La stå i minst 30 minutter eller opptil én time.
Trinn 9 - LAG OMSLAGENE
Fest pastarullen til kjøkkenmaskinen.
Trinn 10
Del deigen i fire deler, og ha den i plastfolie til den skal brukes. Klem ut én porsjon deig, akkurat nok til å få den inn i den tykkeste innstillingen #1 på pastarullen. Jobb med deigen gjennom de tynnere innstillingene til du når #8.
Trinn 11
Legg deigark på en overflate drysset lett med maisstivelse. Bruk en 10 cm rund kutter og skjær ut omslag så tett sammen som mulig. Dekk rundingene med det fuktige kjøkkenhåndkleet eller plastfolien, og samle deretter restene i en plastpose.
Trinn 12
Gjenta med den resterende deigen. Elt restene, og la deigen hvile i fem minutter før du ruller ut og skjærer opp. Du kan begynne å lage rosene mens du venter.
Trinn 13 - FORM DUMPLINGER
Fyll en liten bolle med vann. For hver dumpling plasserer du fire runde omslag i en rett linje på en lettdrysset overflate og sørger for at de overlapper på sidene med én cm. Fukt sidene der de overlapper, og trykk godt ned. Ha én teskje fyll i midten av hver runding. Fukt toppen av omslagene med fingeren langs hele veien. Ta den nederste kanten av omslagene og brett den opp over fyllet slik at deigen møtes på toppen. Forsegle alle kantene og deigen der den overlapper. Start i den ene enden og rull dumplinger helt til den andre enden. Pass på at du fukter den siste delen med vann for å forsegle.
Trinn 14
Når du er ferdig med dumplingene, legger du dem på en bakeplate med rosebladene vendt opp. Hvis dumplingene ser ut til å feste seg til hverandre eller til pannen, drysser du hvert lag med dumplinger med potetstivelse eller maisstivelse. Denne deigen klistrer seg til alt som er det minste fuktig.
Trinn 15 - LAG DIPPSAUSEN
Bland ingrediensene til dippsausen, og visp sammen. Smak og juster etter behov. Sett til siden.
Trinn 16 - STEK DUMPLINGER
For å steke dumplinger i stekepanne trenger du en nonstick-panne på 25 cm med lokk eller en karbonstålpanne. Varm 1 ½ ss rapsolje i pannen på middels varme, og spre den i pannen. Ha i fem eller seks rosedumplinger om gangen, med flatsiden ned og blomsterbladene opp, og stek til de er brune på bunnen, to til tre minutter. Tilsett nok varmt vann til det dekker en fjerdedel av dumplingene, dekk pannen med lokk, og la vannet koke bort til pannen er tørr og dumplingomslagene har myknet helt, 20 minutter. Ikke løft lokket for å se. Hvis vannet fordamper før de 20 minuttene er ute, tilsetter du litt til. Ta av lokket, øk varmen til middels høy, og la eventuelt overflødig vann koke bort. Dumplingene kan deretter bli sprøere på bunnen i enda et minutt eller to, avhengig av hvor sprø du liker dem.
Trinn 17
Server umiddelbart med dippsausen og ekstra chiliolje. Tørk pannen, og gjenta for å steke de resterende dumplingene.