Denne appetittvekkende, fruktige og kremaktige godbiten er som tatt ut av Karibia.
Ingredienser
Trinn 1
Dagen før: Skrell og kutt vannmelonen i mindre biter. Spar noen biter til pynt. Press vannmelonbitene i en juicepresse til du har nok juice til å fylle til fyllelinjen i 4 former. Dette tilsvarer 500 ml vannmelonjuice, omtrent halvparten av vannmelonen. Frys i 12–24 timer.
Trinn 2
Dagen før: Press resten av vannmelonen (ca. 500 ml) i en juicepresse, og ha det i en skål. I en liten kjele varmer du opp vann og sukker til sukkeret er helt oppløst. Avkjøl sukkersirupen litt, og ha den i skålen med vannmelonjuice. Tilsett salt og lime. Rør for å oppløse saltet. Sil av, og sett til avkjøling i kjøleskapet.
Trinn 3
Samme dag: Bland kokosmelk og kondensert melk i en middels stor kjele. Kok opp over høy varme. Reduser varmen, og la det småkoke mens du rører ofte. I ca. 10 minutter. Sett kjelen over en skål med is for å avkjøle blandingen, og rør ofte i ca. 5 minutter. Tilsett limeskall.
Trinn 4
Dagen før: I en kjøkkenmaskin utstyrt med vispetilbehør visper du kremfløte på høy hastighet til det dannes stive topper. Dette tar ca. 2 minutter. Vend forsiktig den piskede kremen inn i kokosmelkblandingen. Hell over i en skål som tåler å fryses. Frys i 6 timer eller over natten.
Trinn 5
Samme dag: Ta den frosne limeiskremen din ut av fryseren, og la den tine i ca. 15–20 minutter. Ha 1 stor kule eller skje i serveringsskåler. Dette skal ikke tine. Skjær vannmelonisen over iskremen. Hell over vannmelonsirup, og topp med knust eller hakket fersk vannmelon og limeskall.
Våre mest populære retter
Del gleden over disse velprøvde oppskriftene som frister smaksløkene. De er elsket av hobbykokker, og du vil nesten ha like stor glede av de fornøyde smilene rundt spisebordet som av de deilige smakene.
Trinn 1
Dagen før: Skrell og kutt vannmelonen i mindre biter. Spar noen biter til pynt. Press vannmelonbitene i en juicepresse til du har nok juice til å fylle til fyllelinjen i 4 former. Dette tilsvarer 500 ml vannmelonjuice, omtrent halvparten av vannmelonen. Frys i 12–24 timer.
Trinn 2
Dagen før: Press resten av vannmelonen (ca. 500 ml) i en juicepresse, og ha det i en skål. I en liten kjele varmer du opp vann og sukker til sukkeret er helt oppløst. Avkjøl sukkersirupen litt, og ha den i skålen med vannmelonjuice. Tilsett salt og lime. Rør for å oppløse saltet. Sil av, og sett til avkjøling i kjøleskapet.
Trinn 3
Samme dag: Bland kokosmelk og kondensert melk i en middels stor kjele. Kok opp over høy varme. Reduser varmen, og la det småkoke mens du rører ofte. I ca. 10 minutter. Sett kjelen over en skål med is for å avkjøle blandingen, og rør ofte i ca. 5 minutter. Tilsett limeskall.
Trinn 4
Dagen før: I en kjøkkenmaskin utstyrt med vispetilbehør visper du kremfløte på høy hastighet til det dannes stive topper. Dette tar ca. 2 minutter. Vend forsiktig den piskede kremen inn i kokosmelkblandingen. Hell over i en skål som tåler å fryses. Frys i 6 timer eller over natten.
Trinn 5
Samme dag: Ta den frosne limeiskremen din ut av fryseren, og la den tine i ca. 15–20 minutter. Ha 1 stor kule eller skje i serveringsskåler. Dette skal ikke tine. Skjær vannmelonisen over iskremen. Hell over vannmelonsirup, og topp med knust eller hakket fersk vannmelon og limeskall.