Forrige side

Sjokolade- og chiligelato

Dessert

Du kommer til å elske denne sterke vrien på en klassisk sjokoladegelato. Søt, kremet og med futt i.

Begynn å lage mat

Detaljer

9

Ingredienser

10

Slik gjør du

Tid

30'

Forberedning

15'

Tilberedelse

45'

Total

Ingredienser

  • 4 (70 g)store eggeplommer
  • 150 gfarinsukker
  • 550 ghelmelk
  • 110 gkremfløte
  • 100gkakaopulver
  • 55 gbittersøt sjokolade, små biter
  • 1 ½ tschilipulver
  • en klypesalt
  • 2 tsvaniljeekstrakt
Lag det nå
  • Trinn 1

    Sett KitchenAid-iskrembollen i fryseren i 24 timer.

  • Trinn 2

    Fest vispetilbehøret til KitchenAid-kjøkkenmaskinen. Ha eggeplommene og 50 g sukker i blandebollen, sett på hastighet 4, og visp i 1 minutt eller til røren er lett og luftig. Sett til siden.

  • Trinn 3

    Ha melk, kremfløte og 100 g farinsukker i en kjele. Visp for å blande sammen. Kok på middels lav varme og rør av og til – til blandingen begynner å dampe.

  • Trinn 4

    Fjern forsiktig 100 ml av den varme væsken, og hell den sakte i eggeplommeblandingen mens du visper hele tiden. Hell deretter den tempererte eggeplommeblandingen i kjelen mens du visper konstant.

  • Trinn 5

    Øk varmen til middels høy. Rør hele tiden med en slikkepott, og pass på at den ikke brenner seg i bunnen. Kok til blandingen tykner og dekker slikkepotten. BLANDINGEN MÅ IKKE KOKE.

  • Trinn 6

    Fjern blandingen fra varmen, og tilsett kakaopulver, bittersøt sjokolade, krydder og salt. Visp til sjokoladen er smeltet og blandet inn. Sil umiddelbart blandingen gjennom en finmasket sil.

  • Trinn 7

    Rør inn vaniljeekstrakt. Dekk bollen med plastfolie slik at den berører overflaten av blandingen, og avkjøl den i minst 2 timer.

  • Trinn 8

    Når du er klar til å kverne iskremen, tar du iskrembollen ut av fryseren. Lås bollen på plass i kjøkkenmaskinen, sett rørevingen i bollen, og hell sjokoladeblandingen i bollen. Lås mikserhodet, vri hastigheten til Rør, og sett tidtakeren på 20 minutter.

  • Trinn 9

    Når iskremen er ferdig kvernet, har du den over i en lufttett beholder som tåler fryseren, og fryser den i 6–8 timer før servering.

  • Tips

    Du kan bruke hvilken som helst type chili. Denne blandingen passer bra sammen med den mørke sjokoladen. Hvis du ikke liker mye krydder, kan du halvere mengden. Du kan også bytte ut sjokoladen med for eksempel melkesjokolade.

Våre mest populære retter

Del gleden over disse velprøvde oppskriftene som frister smaksløkene. De er elsket av hobbykokker, og du vil nesten ha like stor glede av de fornøyde smilene rundt spisebordet som av de deilige smakene.

Hold deg oppdatert

Abonner på nyhetsbrevet vårt og få inspirasjon til deilige middagsretter, nyttige tips og lokkende KitchenAid-tilbud.

REGISTRER DEG

Jeg forstår og samtykker i innholdet i Privacy Notice og:


Jeg samtykker i å motta tilpasset markedsføringskommunikasjon knyttet til KitchenAid og andre merker fra Whirlpool Corporation.

Sjokolade- og chiligelato

Trinn 1

Sett KitchenAid-iskrembollen i fryseren i 24 timer.

Trinn 2

Fest vispetilbehøret til KitchenAid-kjøkkenmaskinen. Ha eggeplommene og 50 g sukker i blandebollen, sett på hastighet 4, og visp i 1 minutt eller til røren er lett og luftig. Sett til siden.

Trinn 3

Ha melk, kremfløte og 100 g farinsukker i en kjele. Visp for å blande sammen. Kok på middels lav varme og rør av og til – til blandingen begynner å dampe.

Trinn 4

Fjern forsiktig 100 ml av den varme væsken, og hell den sakte i eggeplommeblandingen mens du visper hele tiden. Hell deretter den tempererte eggeplommeblandingen i kjelen mens du visper konstant.

Trinn 5

Øk varmen til middels høy. Rør hele tiden med en slikkepott, og pass på at den ikke brenner seg i bunnen. Kok til blandingen tykner og dekker slikkepotten. BLANDINGEN MÅ IKKE KOKE.

Trinn 6

Fjern blandingen fra varmen, og tilsett kakaopulver, bittersøt sjokolade, krydder og salt. Visp til sjokoladen er smeltet og blandet inn. Sil umiddelbart blandingen gjennom en finmasket sil.

Trinn 7

Rør inn vaniljeekstrakt. Dekk bollen med plastfolie slik at den berører overflaten av blandingen, og avkjøl den i minst 2 timer.

Trinn 8

Når du er klar til å kverne iskremen, tar du iskrembollen ut av fryseren. Lås bollen på plass i kjøkkenmaskinen, sett rørevingen i bollen, og hell sjokoladeblandingen i bollen. Lås mikserhodet, vri hastigheten til Rør, og sett tidtakeren på 20 minutter.

Trinn 9

Når iskremen er ferdig kvernet, har du den over i en lufttett beholder som tåler fryseren, og fryser den i 6–8 timer før servering.

Tips

Du kan bruke hvilken som helst type chili. Denne blandingen passer bra sammen med den mørke sjokoladen. Hvis du ikke liker mye krydder, kan du halvere mengden. Du kan også bytte ut sjokoladen med for eksempel melkesjokolade.

Min ønskeliste

Du må være pålogget for å bruke ønskelisten.

Gå til kontoen din

Velg et annet produkt

Sammenlign

Sammenlign produkter

Du kan ikke sammenligne flere enn tre produkter. Fjern ett produkt før du legger til et nytt.