Feire årets farge med denne fantastiske sjokoladekaken med rødbete!.
Ingredienser
Trinn 1
Lag rødbetepureen. Ha de forberedte rødbetene i en kjele, og tilsett akkurat nok vann til at de dekkes med et par centimeter. Kok opp, reduser varmen til middels varme, og kok i 20 minutter, eller til du kan stikke en gaffel gjennom dem. Bruk en hullsleiv til å flytte de kokte rødbetene fra vannet og over i kolben til KitchenAid-blenderen. Tilsett ¼ kopp av rødbetevæsken fra kjelen i blenderkolben (la den gjenværende væsken være i kjelen). Bland på hastighet 2 til rødbetene har en glatt purékonsistens. Fjern pureen fra blenderen, og sett til siden.
Trinn 2
Forvarm ovnen til 180 °C. Smør tre kakeformer, og dryss over kakaopulver.
Trinn 3
Kok opp vann og en kopp med rødbetevæske. (Hell ut den gjenværende rødbetevæsken.) Ta kjelen av varmen. I en annen bolle visper du sammen kakao-, espresso- og rødbetepulver. Deretter heller du det kokende vannet over pulveret, og visper til pulveret er oppløst. Så tilsetter du en kopp rødbetepuré og rømme/yoghurt, og visper til en fin blanding. Sett til siden.
Trinn 4
Ha egg, vaniljeekstrakt og olivenolje i et desilitermål i glass med helletut. Ikke bland. Sett til siden.
Trinn 5
Fest flatvispen med fleksibel kant til KitchenAid-kjøkkenmaskinen, og ha sukker, mel, bakepulver og salt i blandebollen. Slå på hastighet 2, og miks i 30 sekunder. Reduser hastigheten til Rør, og hell den våte rødbeteblandingen sakte i den tørre blandingen, og tilsett deretter egge-/olivenoljeblandingen ett egg om gangen. Når alle de våte ingrediensene er tilsatt, øker du til hastighet 2 i 10 sekunder. Fjern bollen fra kjøkkenmaskinen, og sett til siden.
Trinn 6
Smelt sjokoladen i vannbad (sørg for at bollen ikke berører vannet) eller i mikrobølgeovn i ti sekunders intervaller. Rør den smeltede sjokoladen inn i røren for hånd.
Trinn 7
Hell en tredjedel av røren i hver av de klargjorte kakeformene, og stek i den forvarmede ovnen i 30 minutter, eller til det ikke sitter røre igjen på en tannpirker når du stikker den inn i kaken. Fjern kakene fra ovnen og la dem avkjøles på rist i 10 minutter før du fjerner formen for videre avkjøling.
Trinn 8
Lag glasuren mens kakene avkjøles. Fest flatvispen med fleksibel kant til kjøkkenmaskinen igjen, og ha smør, kremost, vaniljeekstrakt og salt i blandebollen. Bland ingrediensene sammen på hastighet 6 til de er godt blandet og godt vispet. Dette tar ca. 3–4 minutter. Reduser hastigheten til Rør, tilsett rødbetepulveret og ⅓ av melisen, og øk deretter til hastighet 4 for å blande. Gjenta to ganger til for å blande inn all melisen, og visp deretter på hastighet 4 i 60 sekunder.
Trinn 9
Når kakene er helt avkjølt, plasserer du den ene kakebunnen på et kakefat eller kakestativ og bruker en slikkepott til å fordele glasuren. Så legger du på neste kakebunn, legger på glasur og deretter den siste bunnen. Topp kaken med glasur, et lett dryss med rødbetepulver og kirsebær. Avkjøles helt for at glasuren skal sette seg før servering.
Våre mest populære retter
Del gleden over disse velprøvde oppskriftene som frister smaksløkene. De er elsket av hobbykokker, og du vil nesten ha like stor glede av de fornøyde smilene rundt spisebordet som av de deilige smakene.
Trinn 1
Lag rødbetepureen. Ha de forberedte rødbetene i en kjele, og tilsett akkurat nok vann til at de dekkes med et par centimeter. Kok opp, reduser varmen til middels varme, og kok i 20 minutter, eller til du kan stikke en gaffel gjennom dem. Bruk en hullsleiv til å flytte de kokte rødbetene fra vannet og over i kolben til KitchenAid-blenderen. Tilsett ¼ kopp av rødbetevæsken fra kjelen i blenderkolben (la den gjenværende væsken være i kjelen). Bland på hastighet 2 til rødbetene har en glatt purékonsistens. Fjern pureen fra blenderen, og sett til siden.
Trinn 2
Forvarm ovnen til 180 °C. Smør tre kakeformer, og dryss over kakaopulver.
Trinn 3
Kok opp vann og en kopp med rødbetevæske. (Hell ut den gjenværende rødbetevæsken.) Ta kjelen av varmen. I en annen bolle visper du sammen kakao-, espresso- og rødbetepulver. Deretter heller du det kokende vannet over pulveret, og visper til pulveret er oppløst. Så tilsetter du en kopp rødbetepuré og rømme/yoghurt, og visper til en fin blanding. Sett til siden.
Trinn 4
Ha egg, vaniljeekstrakt og olivenolje i et desilitermål i glass med helletut. Ikke bland. Sett til siden.
Trinn 5
Fest flatvispen med fleksibel kant til KitchenAid-kjøkkenmaskinen, og ha sukker, mel, bakepulver og salt i blandebollen. Slå på hastighet 2, og miks i 30 sekunder. Reduser hastigheten til Rør, og hell den våte rødbeteblandingen sakte i den tørre blandingen, og tilsett deretter egge-/olivenoljeblandingen ett egg om gangen. Når alle de våte ingrediensene er tilsatt, øker du til hastighet 2 i 10 sekunder. Fjern bollen fra kjøkkenmaskinen, og sett til siden.
Trinn 6
Smelt sjokoladen i vannbad (sørg for at bollen ikke berører vannet) eller i mikrobølgeovn i ti sekunders intervaller. Rør den smeltede sjokoladen inn i røren for hånd.
Trinn 7
Hell en tredjedel av røren i hver av de klargjorte kakeformene, og stek i den forvarmede ovnen i 30 minutter, eller til det ikke sitter røre igjen på en tannpirker når du stikker den inn i kaken. Fjern kakene fra ovnen og la dem avkjøles på rist i 10 minutter før du fjerner formen for videre avkjøling.
Trinn 8
Lag glasuren mens kakene avkjøles. Fest flatvispen med fleksibel kant til kjøkkenmaskinen igjen, og ha smør, kremost, vaniljeekstrakt og salt i blandebollen. Bland ingrediensene sammen på hastighet 6 til de er godt blandet og godt vispet. Dette tar ca. 3–4 minutter. Reduser hastigheten til Rør, tilsett rødbetepulveret og ⅓ av melisen, og øk deretter til hastighet 4 for å blande. Gjenta to ganger til for å blande inn all melisen, og visp deretter på hastighet 4 i 60 sekunder.
Trinn 9
Når kakene er helt avkjølt, plasserer du den ene kakebunnen på et kakefat eller kakestativ og bruker en slikkepott til å fordele glasuren. Så legger du på neste kakebunn, legger på glasur og deretter den siste bunnen. Topp kaken med glasur, et lett dryss med rødbetepulver og kirsebær. Avkjøles helt for at glasuren skal sette seg før servering.