Forrige side
Send pastaen

Søtpotetgnocchi med brunet smør- og honningsaus

Denne fargerike og velsmakende søtpotetgnocchien inneholder mye smak. Forførende enkelt, lagd fra bunnen av med en KitchenAid-kjøkkenmaskin.

Begynn å lage mat

Verktøy

Detaljer

13

Ingredienser

9

Slik gjør du

Tid

60'

Forberedning

20'

Tilberedelse

80'

Total

Ingredienser

  • 2–3 store (500 g)søtpotet
  • 1 stor (225 g)vanlig potet
  • 1eggeplomme
  • 1 tssalt
  • 210 ghvetemel
  • 30 gkakemel
  • 85 gsmør
  • 3hvitløksfedd, finhakket
  • 70 gpinjekjerner
  • 1 tsfersk salvie, finhakket
  • 85 ghonning
  • 150 gbabyspinat
  • -nyrevet parmesan (etter smak)
Lag det nå
  • Trinn 1

    Forvarm ovnen til 220°C. Skjær potetene i to, og legg dem på et stekebrett med snittsiden ned. Sett brettet i ovnen, og stek til de er møre når du stikker i dem med en gaffel, omtrent 35 minutter. (MERK: Den vanlige poteten trenger lenger tid før den blir mør).

  • Trinn 2

    Når potetene er bakt og avkjølt nok til at du kan håndtere dem, skreller du dem og kaster skinnet.

  • Trinn 3

    Ha potetkjøttet i kjøkkenmaskinen, og monter flatvispen. Start på hastighet 2. Øk deretter hastigheten til 6, og mos potetene i 30 sekunder.

  • Trinn 4

    Bytt ut flatvispen med eltekroken. Tilsett salt og eggeplomme, og skru på kjøkkenmaskinen på hastighet 2. Tilsett omtrent én fjerdedel av melet om gangen, mens kjøkkenmaskinen elter. Så snart en porsjon mel er eltet inn, tilsetter du den neste. Skru av kjøkkenmaskinen når siste porsjon er eltet inn. Deigen skal være litt klissete, men er den for klissete til å håndtere, tilsetter du ytterligere 30 g mel før du tar deigen ut av kjøkkenmaskinbollen.

  • Trinn 5

    Strø litt mel på hendene, og ta deigen ut av kjøkkenmaskinen. (Elt deigen på en lettmelet arbeidsflate til den er god å jobbe med. Deretter deler du deigen i 6 like deler. Jobb med én del av gangen. Rull ut deigen til en tynn pølse, rundt 1–1,5 cm i diameter. Skjær pølsen i 1–1,5 cm lange biter, og rull hver bit over tennene på en gaffel (eller et gnocchibrett) for å lage riller.

  • Trinn 6

    Kok opp en stor gryte vann, og tilsett 1 ts salt. Når vannet fosskoker, tilsetter du gnocchiene i porsjoner og koker i 4–5 minutter, eller til de flyter opp til overflaten. Bruk en hullsleiv til å flytte gnocchiene over på et rent stekebrett. Avkjøles helt.

  • Trinn 7

    Smelt smøret i en stor gryte over middels høy varme. Når smøret har smeltet, reduserer du varmen til middels og lar smøret brune i rundt 3 minutter, til det dufter godt (vipp rundt på gryten innimellom). Øk varmen til middels høy igjen, og tilsett finhakket hvitløk, pinjekjerner og salvie. Rør for å dekke alt i smøret. Stek i 1–2 minutter. Rør av og til.

  • Trinn 8

    Tilsett gnocchiene i stekepannen. Rør forsiktig så de blir dekket av smør, og la steke uten lokk i ett minutt. Tilsett honning, rør igjen, og stek i ett minutt til. Til slutt tilsetter du babyspinat, legger lokk på gryten, og lar spinaten falle sammen i omtrent ett minutt. Ta lokket av gryten, og rør inn spinaten.

  • Trinn 9

    Skru av varmen, dekk gnocchiene med nyrevet parmesan, og server umiddelbart med flaksalt, nykvernet pepper og mer parmesan.

Våre mest populære retter

Del gleden over disse velprøvde oppskriftene som frister smaksløkene. De er elsket av hobbykokker, og du vil nesten ha like stor glede av de fornøyde smilene rundt spisebordet som av de deilige smakene.

Hold deg oppdatert

Abonner på nyhetsbrevet vårt og få inspirasjon til deilige middagsretter, nyttige tips og lokkende KitchenAid-tilbud.

REGISTRER DEG

Jeg forstår og samtykker i innholdet i Privacy Notice og:


Jeg samtykker i å motta tilpasset markedsføringskommunikasjon knyttet til KitchenAid og andre merker fra Whirlpool Corporation.

Søtpotetgnocchi med brunet smør- og honningsaus

Trinn 1

Forvarm ovnen til 220°C. Skjær potetene i to, og legg dem på et stekebrett med snittsiden ned. Sett brettet i ovnen, og stek til de er møre når du stikker i dem med en gaffel, omtrent 35 minutter. (MERK: Den vanlige poteten trenger lenger tid før den blir mør).

Trinn 2

Når potetene er bakt og avkjølt nok til at du kan håndtere dem, skreller du dem og kaster skinnet.

Trinn 3

Ha potetkjøttet i kjøkkenmaskinen, og monter flatvispen. Start på hastighet 2. Øk deretter hastigheten til 6, og mos potetene i 30 sekunder.

Trinn 4

Bytt ut flatvispen med eltekroken. Tilsett salt og eggeplomme, og skru på kjøkkenmaskinen på hastighet 2. Tilsett omtrent én fjerdedel av melet om gangen, mens kjøkkenmaskinen elter. Så snart en porsjon mel er eltet inn, tilsetter du den neste. Skru av kjøkkenmaskinen når siste porsjon er eltet inn. Deigen skal være litt klissete, men er den for klissete til å håndtere, tilsetter du ytterligere 30 g mel før du tar deigen ut av kjøkkenmaskinbollen.

Trinn 5

Strø litt mel på hendene, og ta deigen ut av kjøkkenmaskinen. (Elt deigen på en lettmelet arbeidsflate til den er god å jobbe med. Deretter deler du deigen i 6 like deler. Jobb med én del av gangen. Rull ut deigen til en tynn pølse, rundt 1–1,5 cm i diameter. Skjær pølsen i 1–1,5 cm lange biter, og rull hver bit over tennene på en gaffel (eller et gnocchibrett) for å lage riller.

Trinn 6

Kok opp en stor gryte vann, og tilsett 1 ts salt. Når vannet fosskoker, tilsetter du gnocchiene i porsjoner og koker i 4–5 minutter, eller til de flyter opp til overflaten. Bruk en hullsleiv til å flytte gnocchiene over på et rent stekebrett. Avkjøles helt.

Trinn 7

Smelt smøret i en stor gryte over middels høy varme. Når smøret har smeltet, reduserer du varmen til middels og lar smøret brune i rundt 3 minutter, til det dufter godt (vipp rundt på gryten innimellom). Øk varmen til middels høy igjen, og tilsett finhakket hvitløk, pinjekjerner og salvie. Rør for å dekke alt i smøret. Stek i 1–2 minutter. Rør av og til.

Trinn 8

Tilsett gnocchiene i stekepannen. Rør forsiktig så de blir dekket av smør, og la steke uten lokk i ett minutt. Tilsett honning, rør igjen, og stek i ett minutt til. Til slutt tilsetter du babyspinat, legger lokk på gryten, og lar spinaten falle sammen i omtrent ett minutt. Ta lokket av gryten, og rør inn spinaten.

Trinn 9

Skru av varmen, dekk gnocchiene med nyrevet parmesan, og server umiddelbart med flaksalt, nykvernet pepper og mer parmesan.

Min ønskeliste

Du må være pålogget for å bruke ønskelisten.

Gå til kontoen din

Velg et annet produkt

Sammenlign

Sammenlign produkter

Du kan ikke sammenligne flere enn tre produkter. Fjern ett produkt før du legger til et nytt.