Forrige side
Fra matskapet

SURDEIGSBRØD

Brød/pizza

Nyt en fantastisk frokost med dette deilige surdeigsbrødet.

Begynn å lage mat

Detaljer

5

Ingredienser

11

Slik gjør du

Tid

7'

Forberedning

25'

Tilberedelse

32'

Total

Ingredienser

  • 480 ghvetemel
  • 240 mlvarmt vann
  • 60 mlavokado- eller druefrøolje
  • 198 gsurdeig
  • 12 gsalt
Lag det nå
  • Trinn 1

    Fest sikt- og vekttilbehøret til kjøkkenmaskinen (med flatvisp med fleksibel kant eller flatvisp), og trykk på "Tare" for å nullstille vekten.

  • Trinn 2

    Tilsett mel i ingredienstrakten, og vei.

  • Trinn 3

    Skru kjøkkenmaskinen til hastighet 2, og sikt melet ned i bollen.

  • Trinn 4

    Mens melet siktes ned i bollen, tilsetter du surdeigstarter, vann og olje i bollen, og mikser til alt er godt blandet sammen.

  • Trinn 5

    La hvile i 10 minutter, dryss over salt, og miks i 2−3 minutter på rørehastighet.

  • Trinn 6

    Fjern blandebollen fra stativet, dekk den med plastfolie, og la den heve i 4 timer på et varmt sted.

  • Trinn 7

    Fjern plastfolien, fest eltekroken, still inn hastighet 2 og elt i 5 minutter.

  • Trinn 8

    Vend deigen ut på en melet overflate, og form den til en løs rund leiv. La deigen heve i 30−45 minutter. Legg deigen i en melet hevekurv, dekk til med et fuktig håndkle og la deigen heve i 2,5 timer.

  • Trinn 9

    Stek brødet med en gang, eller legg det i kjøleskapet over natten og stek det neste morgen.

  • Trinn 10

    Det første du må gjøre neste morgen, er å forvarme ovnen til 260 ºC.

  • Trinn 11

    Vend deigen ut av hevekurven og over i en forvarmet stor stekegryte, og stek i 20 minutter. Ta av lokket, og stek i 5 minutter til. Brødet skal ha en fin gyllenbrun farge. La brødet avkjøles på en stålrist, eller spis det umiddelbart.

Våre mest populære retter

Del gleden over disse velprøvde oppskriftene som frister smaksløkene. De er elsket av hobbykokker, og du vil nesten ha like stor glede av de fornøyde smilene rundt spisebordet som av de deilige smakene.

SURDEIGSBRØD

Trinn 1

Fest sikt- og vekttilbehøret til kjøkkenmaskinen (med flatvisp med fleksibel kant eller flatvisp), og trykk på "Tare" for å nullstille vekten.

Trinn 2

Tilsett mel i ingredienstrakten, og vei.

Trinn 3

Skru kjøkkenmaskinen til hastighet 2, og sikt melet ned i bollen.

Trinn 4

Mens melet siktes ned i bollen, tilsetter du surdeigstarter, vann og olje i bollen, og mikser til alt er godt blandet sammen.

Trinn 5

La hvile i 10 minutter, dryss over salt, og miks i 2−3 minutter på rørehastighet.

Trinn 6

Fjern blandebollen fra stativet, dekk den med plastfolie, og la den heve i 4 timer på et varmt sted.

Trinn 7

Fjern plastfolien, fest eltekroken, still inn hastighet 2 og elt i 5 minutter.

Trinn 8

Vend deigen ut på en melet overflate, og form den til en løs rund leiv. La deigen heve i 30−45 minutter. Legg deigen i en melet hevekurv, dekk til med et fuktig håndkle og la deigen heve i 2,5 timer.

Trinn 9

Stek brødet med en gang, eller legg det i kjøleskapet over natten og stek det neste morgen.

Trinn 10

Det første du må gjøre neste morgen, er å forvarme ovnen til 260 ºC.

Trinn 11

Vend deigen ut av hevekurven og over i en forvarmet stor stekegryte, og stek i 20 minutter. Ta av lokket, og stek i 5 minutter til. Brødet skal ha en fin gyllenbrun farge. La brødet avkjøles på en stålrist, eller spis det umiddelbart.

Min ønskeliste

Du må være pålogget for å bruke ønskelisten.

Gå til kontoen din

Velg et annet produkt

Sammenlign

Sammenlign produkter

Du kan ikke sammenligne flere enn tre produkter. Fjern ett produkt før du legger til et nytt.