Detaljer

12

Ingredienser

8

Slik gjør du

Ingredienser

  • 300 ghvetemel
  • 120 grugmel
  • 7 gsalt
  • 10 gtørrgjær
  • 1 ssmalt anis
  • 230 mlkjernemelk
  • 5 gnatron
  • fra 1 appelsinrevet appelsinskall
  • 75 mlvann
  • 200 mlmelasse
  • 1 sslysebrunt sukker (demerarasukker)
  • 30 gsmør
Lag det nå
  • Trinn 1

    Hell vannet i en liten stekepanne. Ha i melasse, brunt sukker, smør og revet appelsinskall. Kok opp og la småkoke i 10 minutter. La avkjøles i 10 minutter.

  • Trinn 1

    Bland kjernemelk med natron. Ha i melasse og bland sammen.

  • Trinn 2

    Varm brødbollen ved å fylle den med varmt vann. Hell så ut vannet, og tørk bollen lett. Fest brødbollen til KitchenAid-kjøkkenmaskinen. Sett inn deigkroken, og lås hodet på plass.

  • Trinn 3

    Ha mel, salt, gjær og malt anis i brødbollen. Ha i de våte ingrediensene, og trekk hastighetsspaken til 2. Når deigen henger sammen, knar du i 4 minutter på hastighet 2.

  • Trinn 4

    Fjern deigen fra kroken, og fjern brødbollen. Dryss litt mel på toppen av deigen. Bruk en hånd til å snu deigen, og dryss et lag med mel over. Deretter dekker du til bollen med lokket. La deigen heve i 60 minutter.

  • Trinn 5

    Fjern kledet fra bollen, og løft deigen forsiktig ut av bollen til en melet overflate. Form en ball ved å løfte opp den ene enden av deigen og dra i den for deretter å folde den inn mot midten av deigen, på samme måte som du bretter en konvolutt. Fortsett til deigen danner et rundt brød. Plasser begge hender forsiktig på hver side sirkelen og bøy den høyre håndflaten rundt den høyre kanten mens du bruker venstre hånd til å rotere sirkelen på overflaten. Denne handlingen vil gjøre deigen om til en rund voll.

  • Trinn 6

    Kle lokket til brødbollen med bakepapir. Legg deigen på lokket, og sett brødbollen over. La deigen heve i mer enn 30 minutter.

  • Trinn 7

    Mens deigen etterhever, forvarmer du ovnen til 230 °C. Åpne brødbollen, og lag snitt i brødet. Lukk brødbollen, og legg den i ovnen. Stek i 30 minutter. Løft vekk brødbollen forsiktig ved hjelp av grytekluter, og stek brødet i 5 minutter til eller til skorpen har en dyp gyllen farge. Plasser brødet på en rist til avkjøling, og la det avkjøles før du skjærer det.

Våre mest populære retter

Del gleden over disse velprøvde oppskriftene som frister smaksløkene. De er elsket av hobbykokker, og du vil nesten ha like stor glede av de fornøyde smilene rundt spisebordet som av de deilige smakene.

Hold deg oppdatert

Abonner på nyhetsbrevet vårt og få inspirasjon til deilige middagsretter, nyttige tips og lokkende KitchenAid-tilbud.

REGISTRER DEG

Jeg forstår og samtykker i innholdet i Privacy Notice og:


Jeg samtykker i å motta tilpasset markedsføringskommunikasjon knyttet til KitchenAid og andre merker fra Whirlpool Corporation.

Svensk limpabrød

Trinn 1

Hell vannet i en liten stekepanne. Ha i melasse, brunt sukker, smør og revet appelsinskall. Kok opp og la småkoke i 10 minutter. La avkjøles i 10 minutter.

Trinn 1

Bland kjernemelk med natron. Ha i melasse og bland sammen.

Trinn 2

Varm brødbollen ved å fylle den med varmt vann. Hell så ut vannet, og tørk bollen lett. Fest brødbollen til KitchenAid-kjøkkenmaskinen. Sett inn deigkroken, og lås hodet på plass.

Trinn 3

Ha mel, salt, gjær og malt anis i brødbollen. Ha i de våte ingrediensene, og trekk hastighetsspaken til 2. Når deigen henger sammen, knar du i 4 minutter på hastighet 2.

Trinn 4

Fjern deigen fra kroken, og fjern brødbollen. Dryss litt mel på toppen av deigen. Bruk en hånd til å snu deigen, og dryss et lag med mel over. Deretter dekker du til bollen med lokket. La deigen heve i 60 minutter.

Trinn 5

Fjern kledet fra bollen, og løft deigen forsiktig ut av bollen til en melet overflate. Form en ball ved å løfte opp den ene enden av deigen og dra i den for deretter å folde den inn mot midten av deigen, på samme måte som du bretter en konvolutt. Fortsett til deigen danner et rundt brød. Plasser begge hender forsiktig på hver side sirkelen og bøy den høyre håndflaten rundt den høyre kanten mens du bruker venstre hånd til å rotere sirkelen på overflaten. Denne handlingen vil gjøre deigen om til en rund voll.

Trinn 6

Kle lokket til brødbollen med bakepapir. Legg deigen på lokket, og sett brødbollen over. La deigen heve i mer enn 30 minutter.

Trinn 7

Mens deigen etterhever, forvarmer du ovnen til 230 °C. Åpne brødbollen, og lag snitt i brødet. Lukk brødbollen, og legg den i ovnen. Stek i 30 minutter. Løft vekk brødbollen forsiktig ved hjelp av grytekluter, og stek brødet i 5 minutter til eller til skorpen har en dyp gyllen farge. Plasser brødet på en rist til avkjøling, og la det avkjøles før du skjærer det.

Min ønskeliste

Du må være pålogget for å bruke ønskelisten.

Gå til kontoen din

Velg et annet produkt

Sammenlign

Sammenlign produkter

Du kan ikke sammenligne flere enn tre produkter. Fjern ett produkt før du legger til et nytt.