Prøv disse nydelige kjeksene med hvit sjokolade og tranebær!.
Ingredienser
Trinn 0
Blir 22–24 kjeks
Trinn 1
Ha mel, natron og salt i en middels stor blandebolle.
Trinn 2
Sett begge turbovispene i rustfritt stål på KitchenAid®-håndmikseren.
Trinn 3
Plasser vispene i melblandingen, og sett mikseren på hastighet 2. Visp de tørre ingrediensene sammen i noen få sekunder, slå deretter av håndmikseren, og sett de tørre ingrediensene til side.
Trinn 4
Ha brunt og hvitt sukker i en blandebolle med høye kanter og tilsett det avkjølte, brunede smøret. Plasser turbovispene i ingrediensene, sett håndmikseren på maksimumshastighet 7, og visp smør og sukker hvitt i 4 minutter.
Trinn 5
Ha i egg, eggeplomme og vanilje og fortsett deretter vispingen på hastighet 7 i ytterligere 30 sekunder eller til blandingen er jevn.
Trinn 6
Reduser hastigheten på håndmikseren til hastighet 2 og tilsett langsomt melblandingen i tre omganger. Bland til melet er helt innblandet og slå deretter av håndmikseren.
Trinn 7
Tilsett havregryn, hvit sjokolade og tranebær i deigen. Plasser turbovispene i blandingen igjen, sett hastigheten på 4, og visp ingrediensene sammen akkurat lenge nok til de er innblandet (ca. 10 sekunder).
Trinn 8
Sørg for å ha rene hender og kna deigen lett, slik at alle ingrediensene henger sammen.
Trinn 9
Lag deretter deigkuler på størrelse med golfballer og legg dem på et stekebrett som du setter til avkjøling i fryseren minst 10 minutter før stekingen.
Trinn 10
Når deigkulene er avkjølt, legger du dem på stekebrettet med en avstand på minst 7,5 cm mellom kulene.
Trinn 11
Stek kjeksene på 175 °C i 15–18 minutter eller til kantene er lysebrune. Ikke stek for lenge.
Trinn 12
La kjeksene få kjøle seg ned på stekebrettet, og bruk deretter en slikkepott til å plassere dem på en rist.
TIPS 1
Slik bruner du smør. Start med smør som holder romtemperatur. Del opp smøret i mindre terninger, og legg dem i en stekepanne. Bruk middels varme, og rør om i smøret fra tid til annen med en visp mens det smelter. Når smøret er smeltet, begynner det å boble. Fortsett med å røre om fra tid til annen i ytterligere 5–8 minutter. Etter hvert vil de store boblene gå over til å bli et tynt skum, som også snart blir borte. Du vil da se at smøret er blitt gyllenbrunt, og at det har lagt seg små brune biter i bunnen av stekepannen. Slå av komfyren, ta stekepannen bort fra varmen, og la den avkjøles i minst 15 minutter før du bruker smøret.
TIPS 2
Når kjeksene stekes etter anvisningene på 175 °C, får de en rund og ganske flat fasong og er litt mykere i midten. Hvis du vil ha en sprøere kant rundt den myke midten, steker du kjeksene på 190 °C i 12–15 minutter.
Våre mest populære retter
Del gleden over disse velprøvde oppskriftene som frister smaksløkene. De er elsket av hobbykokker, og du vil nesten ha like stor glede av de fornøyde smilene rundt spisebordet som av de deilige smakene.
Trinn 0
Blir 22–24 kjeks
Trinn 1
Ha mel, natron og salt i en middels stor blandebolle.
Trinn 2
Sett begge turbovispene i rustfritt stål på KitchenAid®-håndmikseren.
Trinn 3
Plasser vispene i melblandingen, og sett mikseren på hastighet 2. Visp de tørre ingrediensene sammen i noen få sekunder, slå deretter av håndmikseren, og sett de tørre ingrediensene til side.
Trinn 4
Ha brunt og hvitt sukker i en blandebolle med høye kanter og tilsett det avkjølte, brunede smøret. Plasser turbovispene i ingrediensene, sett håndmikseren på maksimumshastighet 7, og visp smør og sukker hvitt i 4 minutter.
Trinn 5
Ha i egg, eggeplomme og vanilje og fortsett deretter vispingen på hastighet 7 i ytterligere 30 sekunder eller til blandingen er jevn.
Trinn 6
Reduser hastigheten på håndmikseren til hastighet 2 og tilsett langsomt melblandingen i tre omganger. Bland til melet er helt innblandet og slå deretter av håndmikseren.
Trinn 7
Tilsett havregryn, hvit sjokolade og tranebær i deigen. Plasser turbovispene i blandingen igjen, sett hastigheten på 4, og visp ingrediensene sammen akkurat lenge nok til de er innblandet (ca. 10 sekunder).
Trinn 8
Sørg for å ha rene hender og kna deigen lett, slik at alle ingrediensene henger sammen.
Trinn 9
Lag deretter deigkuler på størrelse med golfballer og legg dem på et stekebrett som du setter til avkjøling i fryseren minst 10 minutter før stekingen.
Trinn 10
Når deigkulene er avkjølt, legger du dem på stekebrettet med en avstand på minst 7,5 cm mellom kulene.
Trinn 11
Stek kjeksene på 175 °C i 15–18 minutter eller til kantene er lysebrune. Ikke stek for lenge.
Trinn 12
La kjeksene få kjøle seg ned på stekebrettet, og bruk deretter en slikkepott til å plassere dem på en rist.
TIPS 1
Slik bruner du smør. Start med smør som holder romtemperatur. Del opp smøret i mindre terninger, og legg dem i en stekepanne. Bruk middels varme, og rør om i smøret fra tid til annen med en visp mens det smelter. Når smøret er smeltet, begynner det å boble. Fortsett med å røre om fra tid til annen i ytterligere 5–8 minutter. Etter hvert vil de store boblene gå over til å bli et tynt skum, som også snart blir borte. Du vil da se at smøret er blitt gyllenbrunt, og at det har lagt seg små brune biter i bunnen av stekepannen. Slå av komfyren, ta stekepannen bort fra varmen, og la den avkjøles i minst 15 minutter før du bruker smøret.
TIPS 2
Når kjeksene stekes etter anvisningene på 175 °C, får de en rund og ganske flat fasong og er litt mykere i midten. Hvis du vil ha en sprøere kant rundt den myke midten, steker du kjeksene på 190 °C i 12–15 minutter.