Ingredienser
Trinn 1 - PISK SMØR
Hell fløte i bollen til en kjøkkenmaskin utstyrt med visp. Begynn å piske fløten på hastighet 1. Øk gradvis til hastighet 10 etter hvert som blandingen tykner.
Trinn 2
Etter noen minutter vil det dannes pisket krem. Fortsett å vispe. Etter flere minutter skiller fettstoffene seg fra væsken, og du kommer til å se at det begynner å dannes klumper av smørfett som etterlater flytende kjernemelk i bunnen av bollen. Hvis væsken begynner å sprute, kan du bruke et helleskjold eller legge et lite håndkle over maskinen.
Trinn 3 - SKILL FRA KJERNEMELKEN
Sil fettstoffer fra kjernemelken med en finmasket sil eller osteklede over en bolle for å fange opp kjernemelken. Ha fettstoffet tilbake i kjøkkenmaskinbollen uten kjernemelken, og pisk på hastighet 10 igjen. Du får kanskje til å presse ut litt mer kjernemelk.
Trinn 4
Skrap smør ut av vispen, og ha det i silen. Hell kaldt vann over smøret for å skylle bort eventuell gjenværende kjernemelk. Hell ut vannet, og skyll smøret to ganger til. Du har nå smørbart, usaltet smør som kan garneres.
Trinn 5 - TILSETT URTER OG BLOMSTER
Riv urteblader og blomsterblader i små biter. Fjern eventuelle stilker og begerblader. Du vil ikke ha en hel munnfull med blomst i smøret ditt.
Trinn 6
Fordel smør på et brett, og strø over blomster, urter og smaker. Du kan nå smøre dette på brød eller kjeks.
Våre mest populære retter
Del gleden over disse velprøvde oppskriftene som frister smaksløkene. De er elsket av hobbykokker, og du vil nesten ha like stor glede av de fornøyde smilene rundt spisebordet som av de deilige smakene.
Trinn 1 - PISK SMØR
Hell fløte i bollen til en kjøkkenmaskin utstyrt med visp. Begynn å piske fløten på hastighet 1. Øk gradvis til hastighet 10 etter hvert som blandingen tykner.
Trinn 2
Etter noen minutter vil det dannes pisket krem. Fortsett å vispe. Etter flere minutter skiller fettstoffene seg fra væsken, og du kommer til å se at det begynner å dannes klumper av smørfett som etterlater flytende kjernemelk i bunnen av bollen. Hvis væsken begynner å sprute, kan du bruke et helleskjold eller legge et lite håndkle over maskinen.
Trinn 3 - SKILL FRA KJERNEMELKEN
Sil fettstoffer fra kjernemelken med en finmasket sil eller osteklede over en bolle for å fange opp kjernemelken. Ha fettstoffet tilbake i kjøkkenmaskinbollen uten kjernemelken, og pisk på hastighet 10 igjen. Du får kanskje til å presse ut litt mer kjernemelk.
Trinn 4
Skrap smør ut av vispen, og ha det i silen. Hell kaldt vann over smøret for å skylle bort eventuell gjenværende kjernemelk. Hell ut vannet, og skyll smøret to ganger til. Du har nå smørbart, usaltet smør som kan garneres.
Trinn 5 - TILSETT URTER OG BLOMSTER
Riv urteblader og blomsterblader i små biter. Fjern eventuelle stilker og begerblader. Du vil ikke ha en hel munnfull med blomst i smøret ditt.
Trinn 6
Fordel smør på et brett, og strø over blomster, urter og smaker. Du kan nå smøre dette på brød eller kjeks.