Forrige side

Urte- og blomstersmør

Pisk opp smør i full blomst med Blossom, vår nye kjøkkenmaskin i designserien.

Begynn å lage mat

Detaljer

10

Ingredienser

6

Slik gjør du

Tid

20'

Forberedning

20'

Total

Ingredienser

  • 560 mlkremfløte (37 % fett)
  • -kaldt vann
  • 1 kvisttimian
  • 1 kvistdill
  • 1 kvistbladpersille, grovt revet opp
  • 1vårløk, oppkuttet
  • 20 gkombinasjon av spiselige blomsterblader, for eksempel anis isop, ringblomster, stemorsblomster, blomkarse eller agurkurt. brønnkarse og mikrogrøn...
  • 3 ghavsaltflak
  • 1,5 gristede og knuste korianderfrø
  • en klypeknuste røde pepperkorn
Lag det nå
  • Trinn 1 - PISK SMØR

    Hell fløte i bollen til en kjøkkenmaskin utstyrt med visp. Begynn å piske fløten på hastighet 1. Øk gradvis til hastighet 10 etter hvert som blandingen tykner.

  • Trinn 2

    Etter noen minutter vil det dannes pisket krem. Fortsett å vispe. Etter flere minutter skiller fettstoffene seg fra væsken, og du kommer til å se at det begynner å dannes klumper av smørfett som etterlater flytende kjernemelk i bunnen av bollen. Hvis væsken begynner å sprute, kan du bruke et helleskjold eller legge et lite håndkle over maskinen.

  • Trinn 3 - SKILL FRA KJERNEMELKEN

    Sil fettstoffer fra kjernemelken med en finmasket sil eller osteklede over en bolle for å fange opp kjernemelken. Ha fettstoffet tilbake i kjøkkenmaskinbollen uten kjernemelken, og pisk på hastighet 10 igjen. Du får kanskje til å presse ut litt mer kjernemelk.

  • Trinn 4

    Skrap smør ut av vispen, og ha det i silen. Hell kaldt vann over smøret for å skylle bort eventuell gjenværende kjernemelk. Hell ut vannet, og skyll smøret to ganger til. Du har nå smørbart, usaltet smør som kan garneres.

  • Trinn 5 - TILSETT URTER OG BLOMSTER

    Riv urteblader og blomsterblader i små biter. Fjern eventuelle stilker og begerblader. Du vil ikke ha en hel munnfull med blomst i smøret ditt.

  • Trinn 6

    Fordel smør på et brett, og strø over blomster, urter og smaker. Du kan nå smøre dette på brød eller kjeks.

Våre mest populære retter

Del gleden over disse velprøvde oppskriftene som frister smaksløkene. De er elsket av hobbykokker, og du vil nesten ha like stor glede av de fornøyde smilene rundt spisebordet som av de deilige smakene.

Urte- og blomstersmør

Trinn 1 - PISK SMØR

Hell fløte i bollen til en kjøkkenmaskin utstyrt med visp. Begynn å piske fløten på hastighet 1. Øk gradvis til hastighet 10 etter hvert som blandingen tykner.

Trinn 2

Etter noen minutter vil det dannes pisket krem. Fortsett å vispe. Etter flere minutter skiller fettstoffene seg fra væsken, og du kommer til å se at det begynner å dannes klumper av smørfett som etterlater flytende kjernemelk i bunnen av bollen. Hvis væsken begynner å sprute, kan du bruke et helleskjold eller legge et lite håndkle over maskinen.

Trinn 3 - SKILL FRA KJERNEMELKEN

Sil fettstoffer fra kjernemelken med en finmasket sil eller osteklede over en bolle for å fange opp kjernemelken. Ha fettstoffet tilbake i kjøkkenmaskinbollen uten kjernemelken, og pisk på hastighet 10 igjen. Du får kanskje til å presse ut litt mer kjernemelk.

Trinn 4

Skrap smør ut av vispen, og ha det i silen. Hell kaldt vann over smøret for å skylle bort eventuell gjenværende kjernemelk. Hell ut vannet, og skyll smøret to ganger til. Du har nå smørbart, usaltet smør som kan garneres.

Trinn 5 - TILSETT URTER OG BLOMSTER

Riv urteblader og blomsterblader i små biter. Fjern eventuelle stilker og begerblader. Du vil ikke ha en hel munnfull med blomst i smøret ditt.

Trinn 6

Fordel smør på et brett, og strø over blomster, urter og smaker. Du kan nå smøre dette på brød eller kjeks.

Min ønskeliste

Du må være pålogget for å bruke ønskelisten.

Gå til kontoen din

Velg et annet produkt

Sammenlign

Sammenlign produkter

Du kan ikke sammenligne flere enn tre produkter. Fjern ett produkt før du legger til et nytt.