- 1886 -

DEN REVOLUSJONÆRE OPPFINNELSEN
Det startet med en kvinnes idé.

Hun het Josephine Cochrane, og hun skulle revolusjonere matlaging verden over.

I 1886 tok hun patent på en oppfinnelse som med tiden skulle utvikle seg til den oppvaskmaskinen vi kjenner i dag.
Ni av hennes fantastiske maskiner ble stilt ut, solgt og brukt i restauranter. Noen endte opp på respekterte luksushotell: Baltimore Hotel i New York, og Tremor and Palmer House i Chicago. Disse første modellene ble solgt for mellom 700 og 1000 dollar. Drevet av et ønske om å gjøre oppfinnelsen til allemannseie, tilpasset Joséphine en modell til bruk i hjemmet, med en prislapp på 350 dollar. Dette skjedde like før hennes død i 1913.

DEN REVOLUSJONÆRE OPPFINNELSEN
EN LEGENDE BLIR FØDT

- 1919 -

EN LEGENDE BLIR FØDT
Den første mikseren, og hvordan merkevaren ble til

For nesten et århundre siden oppfant Herbert Johnson, en ingeniør fra Ohio, en annen mirakuløs maskin som skulle revolusjonere livene til matlagingseksperter og gourmeter: H5, verdens første eggevisp for hjemmet.
Under en test av apparatet fant konen til en av firmaets direktører ved en tilfeldighet på merkenavnet da hun utbrøt: «Samme hva du kaller det, dette er den beste kjøkkenhjelpen (kitchen aid) jeg noen gang har hatt.» Dermed var KitchenAid født.
I løpet av årene har merket, inspirert av den profesjonelle verden, aldri gitt opp å utvikle og forbedre innovative løsninger for kokker og gourmeter.

- 1927 -

STJERNENES MIKSER
Utstrakt popularitet og rekordsettende salg

Modellen som kom etter H-5, ble umiddelbart populær …20 000 enheter ble solgt i løpet av produktets første tre år på markedet.
Blant tidlige brukere av kjøkkenmaskiner fra KitchenAid fantes berømte navn som John Barrymore, Marion Davies, E. I. DuPont, Henry Ford, Myrna Loy, Frederick March, Ginger Rogers og Al Smith, guvernøren av New York, som alle anerkjente produktets utmerkethet.

STJERNENES MIKSER
DESIGNEKSPERTEN

- 1936 -

DESIGNEKSPERTEN
Et samspill mellom stil og moderne teknologi

Egmont Arens, redaktøren i tidsskriftet Creative Arts og det berømte Vanity Fair, et av verdens mest anerkjente tidsskrifter, var også en berømt designer. I flere år delte han sin innsikt med KitchenAid. Han utviklet tre av de mest elegante modellene, blant dem den berømte K, som i dag har mange dedikerte tilhengere. Kreasjonene hans, som ble omtalt som banebrytende, vant en rekke designpriser, og er på utstilling i en rekke museer.
Mer enn 60 år senere ligner kjøkkenmaskinene fra KitchenAid fortsatt på de som Arens designet, et bevis på hans bemerkelsesverdige visjonære talent.

- 1941 -

TIDLØS DESIGN ...
...som aldri har blitt forandret

K5A ble introdusert like før andre verdenskrig brøt ut, og ...
alle tre mikserne utviklet av Arens er så godt som uforandret i dag. Mikserne er utstilt på museer verden over, og har vunnet store priser for sin enestående design.

TIDLØS DESIGN ...
GENIET PÅ KJØKKENET

- 1949 -

GENIET PÅ KJØKKENET
Med KD-10 ble Joséphine Garis Cochranes drøm virkelighet

Inspirert av potensialet til Joséphine Garis Cochranes patent, forbedret KitchenAid sine produkter, og lanserte oppvaskmaskinen KD-10, i hvit og rosa.
Funksjonene overgår den imponerende designen: KD-10 var utstyrt med en revolusjonerende teknologi som var helt ny for sin tid, men som fortsatt er grunnlaget for alle oppvaskmaskiner. Produktet er enestående på alle vis, og ytelsen er på linje med enkelte moderne apparater. Faktisk er noen KD-10-er i bruk den dag i dag.

- 1994 -

EN VERDEN FULL AV FARGER
Livlige farger er signaturen til KitchenAid.

Smak og farger

I 1955 ble for første gang i hvitevarenes ellers så hvite verden en kjøkkenmaskin kledt i strålende farger: Petal Pink, Sunny Yellow, Island Green, Satin Chrome og Antique Copper. I 1994 utvides fargepaletten, og følger populariteten til de nye modellene. Empire Red, Cobalt Blue, Apple Green, Pastel Yellow, Anthracite grey og til og med Tangerine Orange …til stor glede for kokker overalt.

EN VERDEN FULL AV FARGER
KITCHENAID TAR ANSVAR

- 2003 -

KITCHENAID TAR ANSVAR
Kvinnesaken ...

En global forpliktelse: Programmet Cook for the Cure (kok for kuren)

KitchenAid lanserer den første kombinerte samlingen av små og større kjøkkenapparater, alle inspirert av stilen, designen og den eksepsjonelle profesjonelle ytelsen og funksjonene fra den legendariske foodprosessoren fra KitchenAid. KitchenAids profesjonelle serie, det beste fra merkets produktutvalg, består av åtte store apparater, inkludert en oppvaskmaskin i rustfritt stål med en spesiell mattlakkert metallisk finish.

Samme år startet KitchenAid sitt samarbeid med Susan G. Komen Foundation for å støtte kvinner i kampen mot brystkreft. Til ære for det nye samarbeidet lansert KitchenAid en rosa spesialutgave av kolleksjonen, hvorav en andel av overskuddet ble donert til organisasjonen.

- 2007 -

EN VERDEN AV EKSPERTISE OG LIDENSKAP
Foren dere, matentusiaster.

Europa omfavner KitchenAid

De store hvitevarene fra KitchenAid kom til Europa. Et komplett utvalg av innbygde KitchenAid-produkter ble lansert i Europa for det høyere sjiktet i markedet og lidenskapelige gourmeter. Etter at de først dukket opp på det franske og italienske markedet i 2007, spredte de seg raskt over hele Europa.

EN VERDEN AV EKSPERTISE OG LIDENSKAP
VI FEIRER 90 ÅR MED KULINARISK EKSPERTISE

- 2009 -

VI FEIRER 90 ÅR MED KULINARISK EKSPERTISE
Nye oppskrifter, og en svært spesiell farge

Med sin makeløse profesjonelle arv feiret KitchenAid 90 år med soliditet, ytelse, design og sjenerøsitet med et jubileum som ble delt med alle matentusiaster, eksperter og nybegynnere, med en ny kokebok fra KitchenAid, med nydelige illustrasjoner av den kjente belgiske fotografen Tony Le Duc. En samleutgave av den legendariske kjøkkenmaskinen KitchenAid Artisan ble produsert, for anledningen i betagende Candy Apple Red.

- 2010 -

DEN INNOVATIVE CHEF TOUCH
Profesjonelle teknikker i hjemmet

KitchenAid er stolte over å kunne introdusere Chef Touch ...

Et innovativt matlagingskonsept for hjemmet, og et konserveringssystem som får frem det beste i enhver oppskrift, gammel som ny. For aller første gang kan hjemmekokker lage sous vide, en sofistikert, høykvalitets matlagingsteknikk med lav temperatur, som slipper løs kulinarisk kreativitet. Ferske ingredienser vakuumforsegles i poser sammen med krydder og stekes i dampovn på mindre enn 100 °C, slik at vannet og næringsstoffene som finnes naturlig i matvarer bevares, og maten blir utrolig mør, saftig, fargerik, full av smak – og langt sunnere.

DEN INNOVATIVE CHEF TOUCH
ET REVOLUSJONERENDE SYSTEM

- 2011 -

ET REVOLUSJONERENDE SYSTEM
Kvalitetsdesign anerkjennes

Red Dot-prisen

Det innovative Chef Touch-systemet fra KitchenAid vant Red Dot-prisen i en av de mest anerkjente internasjonale konkurransene for produktdesign, der et panel bestående av høyt respekterte eksperter satte sitt kvalitetsstempel på dette revolusjonerende produktet som tar sous vide-matlaging inn i hjemmet.

- 2012 -

MIKS MED DEN BESTE
Kraft i hånden

Kvantitet og kvalitet

KitchenAid introduserte den nye 6,9 l Artisan kjøkkenmaskin med bolleløft – den kraftigste, mest slitesterke, mest stillegående og rett og slett den beste kjøkkenmaskinen i sin klasse. Med en motor på 1,3 hestekrefter som blander ekstra store mengder hurtig og effektivt i en polert 6,9-liters bolle av rustfritt stål, er du rett og slett garantert overlegen ytelse.
Modellen vant prisen KuchenInnovation des Jahres 2012 for kvalitet, ytelse og design.
I det 21. århundre vil KitchenAid fortsatt være i spissen av produktinnovasjon og utmerkethet. Gourmetkokker kan stole på dette komplette utvalget av store hvitevarer og kjøkkenutstyr. Disse nye apparatene, inspirert av den profesjonelle verden, vil være med dem hvert steg på den kulinariske opplevelsen – tilbereding, steking, oppbevaring og rengjøring. KitchenAid kombinerer den mest moderne teknologien med modig design, og skaper ekte lidenskap for matlaging med venner og familie hjemme.

MIKS MED DEN BESTE
ET BREDT UTVALG AV SMÅ OG STØRRE KJØKKENAPPARATER

- 2013 -

ET BREDT UTVALG AV SMÅ OG STØRRE KJØKKENAPPARATER
Fra oppbevaring til forberedelse og tilberedelse

KitchenAid lansert en ny Vertigo-serie med kjøleskap og vinkjellere – stilige kjøkkenapparater som garanterer utmerkede oppbevaringsforhold, og som kan installeres i ethvert kjøkken.


Lanseringen inkluderte også små apparater, introduksjon av en ny Artisan-serie bestående av en 4 l foodprosessor, elektrisk vannkoker, trådløs blender, brødristerne med 2 og 4 åpninger og 4,8–6,9 l kjøkkenmaskiner.

- 2015 -

EN OVERHALING FOR STORE APPARATER OG EN REVOLUSJONERENDE LANSERING FOR MINDRE APPARATER
Et år med store endringer

En ekte revolusjon i kjøkkenet finner sted med lanseringen av KitchenAid Artisan mattilbereder. Det nye alt-i-ett-apparatet med et øye for kreativitet og enkelhet er konstruert for å håndtere alle fasene i matlagingen – fra finhakking til blanding og tilberedelse av retten.

I 2015 gav KitchenAid også husholdningsapparatene sine et nytt design med særlig fokus på detaljer, kvalitet og håndverk, uten å gå på kompromiss med den profesjonelle ytelsen.

EN OVERHALING FOR STORE APPARATER OG EN REVOLUSJONERENDE LANSERING FOR MINDRE APPARATER
SERIOUS ABOUT FOOD-STYRET

- 2016 -

SERIOUS ABOUT FOOD-STYRET

KitchenAid opprettet styret for Serious About Food, et råd av eksperter, pionerer og innovatører. Rådet er en nyskapende og enestående ressurs for å utforske gourmetkjøkkenets verden. Én kjøkkensjef, én designer og én matelsker. Tre forskjellige personligheter som gjenspeiler KitchenAid sin visjon: Å få den beste innsikten og forslagene fra den profesjonelle verden for å skape ikoniske produkter som tenner gnisten hos lidenskapelige gourmeter til å uttrykke sin kreativitet.

Styremedlemmene for Serious About Food deler sine unike perspektiver på de mest innovative trender, og viser frem skjulte skatter og inspirasjoner fra hele verden – så la din kulinariske fantasi løpe løpsk, og slipp løs alle de deilige inspirasjonene. Nettmagasinet gir uvurderlige tips om tilbereding av deilige retter og originale, lokale råvarer. Lesere kan finne historier om mat- og designtrender, og et fellesskap som både kan inspirere deg og hjelpe deg til å inspirere andre.
Hvis du er Serious About Food (tar mat på alvor), er KitchenAid og styret for Serious About Food dine beste allierte.

- 2019 -

VI FEIRER 100 ÅR MED MATLAGING

For å markere denne feiringen som bare skjer én gang per århundre har vi lagt all ekspertisen og kjærligheten vår i et begrenset utvalg til deg: Hjerterdame. Denne kolleksjonen for hjemmets hjerte er i en moderne Passion Red, som gir uttrykk for energien, styrken og felles lidenskap for å lage muligheter på kjøkkenet. I tillegg til en ikonisk kjøkkenmaskin inneholder den seks apparater som passer perfekt sammen, og som bygger på all kunnskapen vår. La oss se frem til en ny æra og fortsette å lage minner!Min ønskeliste

Du må være pålogget for å bruke ønskelisten.

Gå til kontoen din

Velg et annet produkt

Sammenlign

Sammenlign produkter

Du kan ikke sammenligne flere enn tre produkter. Fjern ett produkt før du legger til et nytt.